Haberler

Ereğli'de İftar Programı

Güncelleme:

Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından verilen iftar programına katılan 10 bin civarında kişi, birliktikte iftar sofrasında yer aldı.

Sahil bandında gerçekleştirilen iftar programına, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın Enç, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Karadeniz Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan ve vatandaşlar katıldı. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte 1 kilometrelik alana kurulan 10 bin kişilik iftar sofrası kısa sürede doldu. Oturacak yer bulamayanlar, dağıtılan yemeklerden alıp oruçlarını çimlere oturarak açtı.

Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi'nde güzel bir iftar programı düzenlemek için günlerdir çalışan belediye personeline ve emeği geçenlere teşekkür etti.

10 bin kişilik masa ve sandalye hazırladıklarını anlatan Posbıyık, "Bu kadar masa ve sandalyeyi doldurup dolduramayacağımızı düşünenler de olmuştur ancak görüyoruz ki yetmedi. Daha fazla insanı bugün bir arada ve bütünlük içinde görüyoruz. Bu akşam burada muazzam bir tablo var. Bu tabloyu yaratan sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

İftar programı Kuran-ı Kerim okunması ve Segah İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title