Haberler

Erdoğan-prodi Görüşmesinde Türkiye'nin AB Süreci Ele Alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Romano Prodi ile Bugün Yaptığı Görüşmede İkili İlişkiler ve Türkiye'nin AB Süreci Ele Alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Romano Prodi ile bugün yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB süreci ele alındı.

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Prodi ile görüşmesinde, enerji ve savunma sanayi alanındaki işbirliği ile ortak projeler üzerinde de duruldu.

Erdoğan'ın bugün yaptığı St. Vincent & Grenadines Başbakanı Ralph Gonsalves ile görüşmesinde ise Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığı konusundaki destek ele alındı.

St. Vincent & Grenadines'in ''14 ülke üzerinde ağırlığı bulunan lider bir ülke'' olduğu ve adaylık konusunda Türkiye'yi destekleyen bir tutum ortaya koyduğu kaydedildi.

Erdoğan'ın Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe Velez ile yaptığı görüşmede ise ekonomik alandaki işbirliği ile uluslararası terörle mücadele konuları ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title