Haberler

Erdoğan: Bu, Bölücü Terör Örgütünün Eylem Çeşidinden Bir Tanesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki Patlamayla İlgili Olarak, 'Bu, Bölücü Terör Örgütünün Eylem Çeşidinden Bir Tanesidir. Şu Andaki Bulgular Bu Yönde' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili olarak, ''Bu, bölücü terör örgütünün eylem çeşidinden bir tanesidir. Şu andaki bulgular bu yönde'' dedi.

Erdoğan, Diyarbakır Valiliğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından, basına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Bombalama eylemini yapanların İran'dan geldiği yönünde haberler olduğunu'' ifade etmesi üzerine Erdoğan, ''Eylem çeşidi itibariyle bir defa bu, bölücü terör örgütünün eylem çeşidinden bir tanesidir. Şu andaki bulgular bu yönde. Kaldı ki İran ile bu noktada bizim herhangi bir sıkıntımız söz konusu değildir'' dedi.

''Eylemi yapanların terör örgütüne mensup olup olmadıklarına'' ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, güvenlik güçlerinin eylem çeşidi açısından bu yönde bilgi verdiklerini bildirdi.

''Bu hain saldırı terör örgütünün sadece çaresizliğini değil, aynı zamanda amaçsızlığını da gözler önüne sermiştir'' diyen Erdoğan, ''Çünkü bu yoldan hiçbir yere varamayacağı... Masum insanların, gencecik çocukların hayatına kast ederek hiçbir şey elde etmeleri mümkün değildir. Terör örgütünün elebaşları kendilerini ele vermiştir. Bundan önce de birçok kez söyledim. Bölücü terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır. Bu eylemde, saldırıda ölen kardeşlerim benim Kürt kökenli vatandaşlarım değil mi, bu bölgenin insanları değil mi?'' diye konuştu.

Erdoğan, olayın 5 dakika daha geç olması halinde bu sayının daha da artabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu çaresiz yavrular ebediyete intikal etmiştir. Temennim odur ki, onlar da şehit saflarında muamele görür. Terör örgütünün elebaşıları kendilerini bir kez daha ele vermekle kalmadılar, kendilerinden başka hiçbir şeyi düşünmediklerini, kendi hayatlarından başka hiçbir hayata değer vermediklerini, sadece kendi şahsi amaçlarının, kirli emellerinin peşinde olduklarını, kanlı düzenlerini sürdürmekten başka hiçbir davaları olmadığını ortaya koymuşlardır. Herkesin bunu böyle bilmesi, hesabını buna göre yapması için bunları söylüyorum: Bu hunhar eylemler bizim terörle mücadelede azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Bunun için 'daha ileri, daha da geliştirilmiş bir demokrasi' diyoruz. Demokrasiyi hep beraber geliştireceğiz. Bu dayanışmamızı hep beraber sürdüreceğiz ve bu demokrasi mücadelesi, inanıyorum ki, çok daha güç bulacaktır, kuvvet bulacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title