Haberler

Enka'dan "İstanbulla Bakmak"

"İstanbulla Bakmak" sergisi; 18 Aralık tarihine kadar ENKA Okulları Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Koç Üniversitesi'nden 14 öğrencinin klişeleri yıkarak, İstanbul'u farklı bir perspektifle fotoğrafladığı "İstanbulla Bakmak" adlı sergi; ENKA Okulları Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi'nde, Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara ve Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Sami Gülgöz'ün katılımlarıyla açıldı. 23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında, 22 Kasım'da açılan sergide eserleri yer alan öğrenciler, fotoğraflarında; her zaman görmeye alışkın olduğumuz Boğaz ve Haliç yerine, İstanbul'un zıtlıklarla dolu, çarpık ve hüzünlü yüzünü gösteriyor.

Küratörlüğünü fotoğraf sanatçısı ve Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Laleper Aytek'in üstlendiği "İstanbulla Bakmak" adlı sergi, Koç Üniversitesi'nde farklı disiplinlerde eğitim gören 14 öğrencinin çektiği 58 İstanbul fotoğrafından oluşuyor.

İstanbul'u izleyen, İstanbul'dan geçen, İstanbul'a görünmeyen ve İstanbul'da bekleyen zamanların izini süren "İstanbulla Bakmak"; Altuğ Bayram, Arzu Günay, Aslı Kuzu, Cem Kurt, Deniz Yıldız, Dilara Arısoy, Ecem Demirli, Ekin Göksel, Fırat Er, Gizem Özkan, Gökseli Cengiz, Kübra Işıklı, Onur Gürkan, Şahin Top'un eserlerine yer veriyor. Sergi kapsamında ayrıca, bir workshop düzenlenerek, Koç Üniversitesi öğrencilerinin bilgi ve deneyimlerini ENKA Okulları öğrencileri ile paylaşmaları sağlanacak.

Hep görmeye alıştığımız, tektipleştirilmiş ve popüler kültürün klişe İstanbul görüntülerinden uzak ve sergiye işleriyle katılan genç fotoğrafçıların, kendilerine ait İstanbul'larının üzerinden bir iç-okuma, içe bakma, iç-seyir denemesi olan "İstanbulla Bakmak" sergisi; 18 Aralık 2011 tarihine kadar ENKA Okulları Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title