Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Ereğli'de 15 engelli, "Engelliler Haftası" dolayısıyla bir günlük temsili askerlik yaptı.

Ereğli'de 15 engelli, "Engelliler Haftası" dolayısıyla bir günlük temsili askerlik yaptı.

Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonuna aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engellilere, komutanlarının gözetiminde askeri eğitim verildi.

Eğitimin ardından düzenlenen yemin töreninde konuşan Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, temsili askerlik uygulamasının Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Engelli ailelerinin çalışma ve gayretlerinin, her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Enç, şöyle konuştu:

"Ne mutlu size ki yürekleri vatan sevgisiyle dolu olan evlatlarınızı bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılmasını sağladınız. Onları bugünlere getiren sizleri kutluyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri, yıllardır köklü gelenekleri ve disiplinli eğitim seviyesiyle milletin bağrından çıkmış ve vatanına sadakatle hizmet eden, aldığı her görevi üstün başarıyla yerine getiren ve en yüce kurum ve Türk milletinin geleceğe olan bir kapısıdır. Bugün, hatırası hayatınız boyunca yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür."

-Engelli eşinin fedakarlığı-

Yemin törenine katılan Laçin Yaman (38), gazetecilere yaptığı açıklamada, duyma ve konuşma zorluğu yaşayan eşi Mehmet Yaman'ın (40), bir günlük temsili askerlik yapmak için gösterdiği çabadan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Eşinin engelini bilerek evlendiğini vurgulayan Yaman, "Eşimle Ereğli'ye yaklaşık 11 yıl önce gezmeye geldiğimde tanıştım. Eşimin duyma, konuşma ve anlama zorluğu var. Bunu bilerek evlendim. Yaklaşık 10 yıldır evliyiz" dedi.

Eşine hizmet etmenin kendisi için bir görev olduğuna dikkati çeken Yaman,

"Biz sağlamız ama yarının engelli adayıyız. Her erkeğin askerlik yapma ve bu kıyafeti giyme duygusu var. Eşimin bu duygusunu da ben giderdim. Bunu da yaşattığım için çok sevinçliyim. Eşim konuşabilseydi duygularını çok net açıklayabilirdi. Onun dili, kulağı, eli, ayağıyım. Hem erkek hem kadın olarak da iki işi yapıyorum" diye konuştu.

Engelli Cihat Aydın'ın (20) annesi Sevgi Aydın da oğlunun bir günlüğüne askerlik yapmasından dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi. - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title