Haberler

Engelliler Asker Oldu

Güncelleme:

15 engelli, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda 1 günlüğüne asker oldu.

Ereğli İlçesi'nde 15 engelli, Engelliler Haftası nedeniyle yapılan 'Temsili Askerlik' uygulaması kapsamında Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda 1 günlüğüne asker oldu.

15 zihinsel, bedensel ve işitme engelliye, Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonu'nda önce askeri eğitim verildi. Ardından yemin törenine geçildi. Törene Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş de katıldı. Konuşmaların ardından engelliler, yanlarındaki görevli askerlerin yardımıyla ellerini Türk bayrağının üzerine koyarak yemin etti. Engelliler, daha sonra aileleriyle birlikte silahlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

1 gün temsili askerlik yapan 15 engelli arasında yer alan işitme engelli 39 yaşındaki Mehmet Yaman, törene eşi 38 yaşındaki Laçin Yaman ile katıldı. Laçin Yaman, işaret diliyle iletişim kurduğu eşini çok sevdiğini söyledi. İşaret dilini de eşinden öğrendiğini anlatan Laçin Yaman, "Eşimin 1 gün de olsa asker olmasına, bu duyguyu tatmasına çok sevindim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title