Haberler

Ek Görüntü//Chp'Den Başbakan'A "Hitler" Protestosu...

CHP'liler Başbakan Erdoğan'ı, İsmet İnönü Anıtı Önünde Protesto Etti.

CHP'liler Başbakan Erdoğan'ı, İsmet İnönü Anıtı önünde protesto etti.

CHP'liler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye yönelik yaptığı "Hitler benzetmesi"ni protesto etti. CHP'liler CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin öncülüğünde Maçka Parkı'ndaki İsmet İnönü Anıtı önünde toplandı. "Dinci faşistler Hitler'i özlüyor, anıyor", "Hadi canım sende" yazılı dövizler taşıyan grup, çalınan 10. Yıl Marşı'na eşlik etti. Burada açıklama yapan Gürsel Tekin, Başbakan'a Türkiye'nin tarihiyle ilgili bilgi vermek için biraraya geldiklerini söyleyerek, "Sayın Başbakan bu gafları yeni yapmıyor. Çaresiz kaldığı, toplumun genel taleplerine cevap vermediği zaman dayanacağı bir tek şey var, CHP'nin tarihine saldırmaktır. Şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki, CHP'nin 86 yıllık şanlı tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal var" dedi.

"KINIYORUM, LANETLİYORUM"

Emperyalizme karşı direnemeyip teslim olanların, emperyalizme karşı savaşmanın ne olduğunu bilemeyeceklerini ifade eden Tekin, "Eğer bugün AKP iktidarı var ise, eğer bugün Tayyip Erdoğan gibi bir adam Başbakan ise, unutmasın ki, çok partili sistemin yolunu açan Sayın İsmet İnönü'dür. Dün Türkiye'nin dört bir yanında şehitler giderken çaresiz kalan Başbakan dayanacağı bir tek nokta vardı, daha önce söylediği gibi, daha önce CHP'nin tarihi ile uğraştığı gibi yine ne yazık ki, gündemi saptırmak için CHP'nin 2. Genel Başkanı'na dil uzatmak oldu. Hitler'in ne olduğunu galiba Sayın Başbakan bilmiyor. Sayın Başbakan, sizin tarih bilginiz olmayabilir. Ama partinizde çok sayıda danışmanınız var. Bu tarihi süreci iyi okumanız gerekiyor. Demokrasi sınavı vermiş bir lidere, hayatının hiçbir yerinde demokrasi mücadelesi olmayan, emperyalizme uşaklık yapan bir insanın İsmet Paşa'ya dil uzatmasını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Aslında kafasının arkasındaki planların Atatürk karşıtı olduğunu hepimiz biliyoruz. Dün parlamentodaki konuşmasında 'CHP liderleri' dedi. Unutma Sayın Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk de CHP'nin lideriydi. "diye konuştu.

Oyuncu Altan Erkekli ise, İsmet İnönü'ye söylenen sözü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın dil sürçmesi olarak kabul etmek istediğini dile getirerek, Başbakan'ın tüm vatandaşlardan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title