Haberler

DYP Genel Başkanı Ağar: -"cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesinde Görünen Odur Ki Türkiye'nin Asla Oynanamayacak Değerleri Vardır. Bunlar Seçimlerin İçinde Yer Alamaz, Oylanamaz"

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesinde Görünen Odur Ki Türkiye'nin Asla Oynanamayacak Değerleri Vardır. Bunlar Seçimlerin İçinde Yer Alamaz, Oylanamaz" Dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde görünen odur ki Türkiye'nin asla oynanamayacak değerleri vardır. Bunlar seçimlerin içinde yer alamaz, oylanamaz'' dedi.

Ağar, partisince düzenlenen Marmara Bölge Toplantısı'nın açılış konuşmasında, AK Partinin ortaya koyduğu vaatlerin altında kaldığını, CHP'nin ise iktidar partisiyle hesaplaşmak yerine, herkesin benimsediği değerleri birbiriyle çatıştırarak, ''kutuplaştıran siyaset''i var etmeye çalıştığını öne sürdü.

''Zor günlerden geçen'' Türkiye'nin seçime ihtiyaç duyduğunu savunan Ağar, şöyle devam etti:

''İktidar, bir masallar ülkesi haline getirdikleri Türkiye'de, esnaf ve sanatkara karşı hala utanmadan 'hiper marketlerle ilgili yasayı bu yıl çıkaracağız' demektedir. Çıkaramazsınız. İktidarınızda güç olarak dayandığınız belli kesimler vardır. Çünkü siz, Türkiye'nin belli bir kesimini hayattan tasfiye etmek istiyorsunuz. Siz, fukara, yoksul, çaresiz ve kimsesizle olan bağlarınızı, seçildiğiniz gün kopardınız. Devlet bütçesinin sosyal yardımlaşma fonundan, kaynağını söylemeyemediğiniz yerlerden iki paket makarna, bir paket bulgur, bir çuval odunla oy alırım düşüncesine girdiniz ama, oy değil nasihat alacaksınız.''

DYP Genel Başkanı Ağar, AK Partinin, 70 bin KOBİ'nin toplam 1,7 milyar YTL'lik borcunu şekillendirmek için ''Anadolu Yaklaşımı'' çalışmalarına başladığına değinerek, ''Bunların hepsi göz boyamadır, ne zaman bu kanunlar çıkacak. Yapacağınız iş, ekonomik doğruları yapmaktadır ama siz bunu yapamazsınız; çünkü sırtınızı dayadığınız yer millet değildir, siz ancak büyük paradan büyük para kazananlara sırtınızı dayadınız'' diye konuştu.

Mehmet Ağar, 2002 genel seçimlerinde, siyasetin bir avuç kesime çıkar sağlama aracı haline geldiği gören namuslu insanların, parlamento dışında olan iki partiye yeni bir imkan sağladığını ifade ederek, ''Ama görüldü ki AK Parti iktidarı, tüy dikti tüy; gidenlere rahmet okuttu, giden anlayışa rahmet okuttu'' dedi.

-EKONOMİK PROGRAM-

AK Partinin, 57. hükümetin ekonomik programını aynen devam ettirdiğini savunan Ağar, şunları söyledi:

''Türkiye, düşük kur, yüksek faiz kıskacında kıvranmaktadır. Sürekli büyüyen 70 milyonluk nüfus, ekonomide küçülerek büyüyemez. Büyüyen ithalattır, ithalata dayalı bir büyüme vardır, bu büyüme işsizliği ortadan kaldıramamaktadır. Mesele, Türkiye'nin kendi gücüyle yarattığı değerlerin el değiştirmesidir.''

İktidarın, ''biz kötünün iyisiyiz'' dediğini ileri süren Ağar, şöyle konuştu:

''Türkiye, hiçbir zaman kötünün iyisine layık değildir. Türkiye, iyinin iyisine layıktır. Türkiye, kendine uygun yeni makro ekonomi modelini ortaya koyacaktır. Türkiye, üretim, yatırım, ihracat ve istihdamla yeni baştan tanışacaktır. Tabi ki uluslararası finans kuruluşlarıyla ilişkisi olacaktır ama bunlar bağımlılık ilişkisi biçiminde olmayacaktır. Hükümetin ortaya koyduğu en önemli zafiyet budur; kendi zafiyet, güçsüzlük ve çaresizliklerini, Türkiye'nin çaresizliği gibi gösterme hakkına sahip değildir. Türkiye, AK Parti iktidarının çok üzerindedir.''

-''TÜRKİYE'NİN ASLA OYNANAMAYACAK DEĞERLERİ''-

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 2002 genel seçimlerinin, toplumsal gerginliklerin ortadan kaldırılması talebini ortaya koyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde görünen odur ki Türkiye'nin asla oynanamayacak değerleri vardır. Bunlar seçimlerin içinde yer alamaz, oylanamaz. Bunların oylanmasını millet tarihte bitirmiştir. Bunlar, cumhuriyettir. Cumhuriyet oylanamaz. Bugünkü siyasette politika üretemeyenler, cumhuriyet gibi milletin topyekun değerini kendi zimmetine geçiremez. Bu ülkede hangi partiye oy verirse versin kimse cumhuriyet karşıtı olamayacaktır. Cumhuriyetten kimse vazgeçemez.

Cumhuriyetin en önemli unsuru demokrasidir. Cumhuriyeti demokrasiyle tanıştırıp, cumhuriyeti milletin vazgeçilmez gücü haline getiren de Demokrat Parti iktidarıdır.''

''Bu topraklarda bizi var eden en önemli değerlerimizden biri, hiç şüphesiz ki İslamdır'' diyen Ağar, şöyle devam etti:

''Müslümanlıkla oynanamaz, herhangi bir zaman 'Müslümanım' demekten korkmayız. Bu da oylanamaz. Anadolu topraklarında bin yıldır müşterek vatanın içinde yaşama iradesini geliştirenler, aralarında hiçbir ayrım gözetmeden, vatanı parçalamak isteyen güçlere karşı mücadelenin kahramanca sahipleri olmuşlardır.

Modern demokrasilerin vazgeçilmez bir temeli daha vardır; laiklik. Onun için laiklik de oylanamaz seçimlerde. Türkiye, 'Elbette Müslümanım' diyen, bu demokrasinin her türlü imkanlarıyla fazlasıyla güçlenmiş cumhuriyetimizin laiklik özelliği de tartışma alanı dışında olacaktır. Bu değerleri çatıştırma üzerine kimse siyasette kutuplaşmaya hedeflenmesin.''

En geç mart ayı başına kadar genel seçimlere gidilmesi gerektiğini savunan Ağar, ''İktidarla organik bağları bulunan şirketler tarafından yapılan anketlerin sonucu, hep güzel çıkıyor. O zaman niye seçime gitmiyorsunuz?'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title