Haberler

Diyarbakır: "Suç Ve Suçluluk Araştırma" Raporu Açıklandı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, "Suç ve Suçluluk Araştırma" raporunu açıkladı. Araştırmaya göre, Türkiye'de suçun birinci sebebinin işsizlik ve yoksulluk olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, "Suç ve Suçluluk Araştırma" raporunu açıkladı. Araştırmaya göre, Türkiye'de suçun birinci sebebinin işsizlik ve yoksulluk olduğu ortaya çıktı.

Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, vakıf olarak gerçekleştirdikleri "Suç ve suçluluk araştırması" çalışması kapsamında 1-7 Mart 2006 tarihleri arasında Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Trabzon illerinde bulunan 10 farklı ceza infaz kurumunda bulunan bin 525 hükümlü ve belirtilen illerde yaşayan bin 250 kişi olmak üzere toplam 2 bin 775 kişi üzerinde farklı soru setlerinden oluşan anketler uygulandığını belirtti. Adalet Bakanlığı'nın izniyle anketlerin uygulandığı 6 ili Türkiye'yi temsil etmesi açısından seçtiklerini söyleyen Aziz Akgül, araştırma sonucunda elde edilen verileri açıkladı. Araştırmada Türkiye'de suçun birinci sebebinin işsizlik ve yoksulluk olduğu sonucuna vardıklarını ifade eden Milletvekili Akgül, anket sonuçlarına ilişkin şu bilgilere yer verdi:

"Bin 525 tutuklu ve hükümlüyle bin 250 kişi üzerinde olmak üzere, toplam 2 bin 775 kişi üzerinde anketimizi uyguladık. Anket neticesinde, daha doğrusu bu araştırmada, suçun sebeplerini ortaya koyduktan sonra onlar için alınması gereken tedbirler üzerinde uğraşıyoruz. Tedbirler üzerinde yoğunlaştık. Bu araştırmaya göre, Türkiye'de suçun birinci sebebinin işsizlik ve yoksulluk olduğu ortaya çıktı. Suçun diğer sebepleri ise önem sırasına göre; hızlı ve plansız güç, manevi değerler sisteminin yetersizliği, eğitim, kalitesinin ve seviyesinin düşük olması, uyuşturucu ve alkol bağımlığı, güvenlik önlemlerinin ve suçla mücadelede teknoloji kullanımının yetersizliği, düzensiz aile yapısı ve aile içi şiddet, yazılı ve görsel medyanın olumsuz etkisi olarak ortaya çıktı. Araştırmaya yüzde 89.9 erkek, yüzde 10.1 kadın katıldı. Buna göre, 'İşsizlik, suçun temel kaynağıdır' diyenler yüzde 76.2 iken, 'Değildir' diyenler yüzde 17.0, 'Fikrim yok' diyenler yüzde 6.8; 'Yoksulluk, suçun temel kaynağıdır' diyenler ise yüzde 57.1 iken, 'Katılmıyorum' diyenler yüzde 34.6, 'Fikrim yok' diyenler ise yüzde 8.3 olarak belirlendi."

Toplantıda mikro krediyle ilgili çalışmalarına da değinen Akgül, Ankara'da mikro kredi uygulamasına başlayacaklarını dile getirerek, "Yoksulluğun önlenmesine yönelik olarak, mutlak suretle hem tedbirler geliştirilmesi lazım hem de mutlak tedbirlerin uygulanması yönünde etkinleşmesi lazım. Ankara'da da mikro kredi uygulamasına başlıyoruz. HCBS Bank'ta bize 100 bin dolar kredi olarak, 10 bin dolar da hibe olarak vereceklerini söylediler. Ankara'da Altındağ, Keçiören ve Çankaya'da bu uygulamaya başlayacağız. Mikro krediyi kimlere vereceğiz? Çalışamayacak durumda olan yaşlı, özürlü, hastalara. Onların devlet olarak başımızın üstünde yeri vardır. Toplum olarak onların evlerine kadar ihtiyaçlarını götürmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title