Haberler

Diyarbakır: Bakan Aksu Ve Yıldırım Diyarbakır'da... (1)

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Beraberlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri İrfan Rıza Yazıcıoğlu ve Cavit Torun ile kente gelen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanında Vali Efkan Ala, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Havaalanında Diyarbakırspor taraftarı bir grubun Bakan Aksu'dan takıma sahip çıkmasını istemesi üzerine Bakan Aksu, "Ben Diyarbakırspor için elimden geleni yapıyorum" yanıtını verdi.

Daha sonra resmi araçlarla valiliğe geçen Bakan Aksu ve Yıldırım, valilik girişinde polis merasim mangasını selamladıktan sonra şeref defterini imzaladı. Valilik makamına geçen bakanlar ve beraberindekiler, burada bir süre görüştü. Bakan Aksu, valilik makamında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'a iki önemli açılışta bulunmak üzere geldiklerini belirterek, "Diyarbakır'da bazı yatırımları yapmak için bugün burada bulunmaktayız. Kentte değerli bakanımız ile birlikte Telekominikasyon Bölge Müdürlüğü binasının açılışını ve Kralkızı Barajı'nda gemi seferlerini başlatacağız. Bu iki hizmetten dolayı değerli bakanıma teşekkür ederim" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, "Telekominikasyon Bölge Müdürlüğü'nün açılışını yapacağız. Daha sonra Ticaret Borsası'nda Diyarbakırlı sanayici, işadamı ve ticaret erbabıyla beraber bir toplantı yapacağız. Diyarbakır'ın iş halini, sorunlarını, beklentilerini içeren görüşmeler yapacağız. Vaktimiz yettiği sürece esnafla, vatandaşla selamlaşma imkanı bulacağız. Eğil'de çok ilkel şartlarda, çocukların okula gitmek için lastik şambellerini kullanarak ulaşım sağladıkları yere denizci müsteşarlarımızın katkı ve destekleriyle bir araç ve yolcu taşıyan 15 metrelik bir tekne yapıldı. Bu tekne daha emniyetli bir şekilde bu taşımaları yapmaktadır. Kralkızı Barajı'nda hem denizciliği tanıtmak ve sevdirmek hem de bu su yollarını azami ölçüde ulaşımda kullanmak için anlamlı bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Bu hizmeti bugün resmen başlatmış olacağız. Diyarbakır'ın altyapısından hava taşımacılığına varıncaya kadar birçok alanlarda yoğun çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine bölgesel sivil havaalanı çalışmalarıyla ilgili olarak da açıklamada bulunan Bakan Yıldırım, "2002 yılında başlattığımız bölgesel sivil havaalanı projesi var. Bu etüt çalışmalarıyla ilgili çevre değerlendirme raporları, yer mevcutları tamamlandı, ama kısa vadeli bir sivil havaalanı düşünmüyoruz. Orta ve uzun vadeli olabilir, çünkü Diyarbakır Havaalanı'nda zaman zaman yaşanan sıkıntılar var. Valiliğimizin girişimleriyle protokolleriyle gerekli iliştirmeler yapılarak, sivil trafiğin daha rahat işlemesi, yolcuların daha rahat gidip gelmesi için gerekli şartlar oluşturuldu. Türkiye'de sivil havacılık, son 2 yılda büyük ilerleme gösterdi. Amacımız halkın havaalanını faaliyete geçirmek, ayrıca ihtiyaçlara göre yenilerini devreye sokmak. Bölgede çalışmaları devam eden GAP uluslararası havaalanı bu sene sonunda tamamlanacak. Gaziantep'te pisti yeniledik, yeni terminal yaptık. Orayı da uluslararası standartlara getirdik. Hatay'da da bu sene başlayacak ve 2007'nin sonunda bitecek. Böylece Akdeniz'in doğusundan Hakkari'ye kadar olan alanda önemli altyapılarını tamamlamış olacağız. Ülkenin her tarafında karayolları, havayolları, KÖYDES ile köy yolları, içme suyu faaliyetleri sürerken, gelişen havacılığa paralel olarak havaalanların modernizasyonu ve ihtiyaca göre yenilerinin yapılması da gündememizde ve bunları da gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bakan ve beraberindeki heyetin valilikteki görüşmeleri, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title