Haberler

Dha İstanbul- Şile'deki Doğal Mirası Tahrip Ediyorlar

İstanbul'un Şile İlçesi batı sahili bölgesi Doğancılı Mahallesi plajında bulunan doğal kaya oluşumlarının tahrip edilmesine Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Coğrafyacı Jeolog Nabi Evren tepki gösterdi.

İstanbul'un Şile İlçesi batı sahili bölgesi Doğancılı  Mahallesi plajında bulunan doğal kaya oluşumlarının tahrip edilmesine  Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Coğrafyacı Jeolog Nabi Evren tepki gösterdi.

"BU ALANIN İSMİNİ BORUKAYALAR OLARAK BELİRLEDİK"

Nabi Evren "Kapadokya'da nasıl bir miras jeolojik oluşumları görüyorsak bu alanıda Jeolojik Miras alanda taş oluşumu olarak görmek mümkün" dedi.Nabi Evren "Bunların terminolojik isimleri "Eolinit ev Kokonit oluşumu olarak adlandırılmakta, bu oluşumların  günümüzden 7 bin sene ile 800 bin  sene arasında oluşmuş sahil kumul oluşumları olduğunu düşünüyoruz.  Kokonitteki deliklerin yani bizim "Boru Kayalar" olarak adlandırdığımız bu yapı dünyada üç yerde görülmekte. Bunlardan ikisi Çin de ve Bahama'larda ve üçüncüsünün de  Şile'de"dedi.

Evren, Şile İlçe Merkezine sadece 20 km uzaklıkta olan bu alanın mutlaka "Doğal Sit Alanıö ilan edilerek koruma altına alınmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Jeolog Nabi Evren;Bu bölgede yaptığımız bu doğal güzellikler ile ilgili her türlü bilgileri İlçemiz Kaymakamı Salih Yüce ve Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'na da bilgi verdiklerini ve kendilerinin son derece duyarlı yaklaştıklarını belirterek "Bu konuda alanda çalışma yaparken bölge ile ilgili Prof. Dr. Evren Erginal'ın "Şile'de Eolinit Oluşumu ve Kumul Paleocoğrafyası" kitabını yayınladığını ve kitabı bizzat Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'na imzalı olarak teslim ettik" dedi.Nabi Evren kayaların tahrip edilmesinin önlemesi konusunda da vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Kayalardan görüntü

-Evren'in açıklamaları - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title