Haberler

Denizden Lastik Çıktı

Antalya Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'nda deniz dibi temizliği yapıldı.

Antalya Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'nda deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçların denizden çıkardığı lastikler dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Deniz Polisi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz dibi temizliği yapıldı. Profesyonel 20 dalgıcın katıldığı temizlik çalışmalarında, tur teknelerinden denize düşen lastikler çıkartıldı. Üzerine vinç takılı özel bir tekneden yardım alan dalgıçlar, kancaların ucuna bağladıkları ağır lastikleri yüzeye çıkarttı. Dalgıçlar, yüzlerce kamyon ve traktör lastiğinin dipte yattığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi temizlik personelinin de karadan destek verdiği temizlik seferberliğinde 30'un üstünde lastik çıkartıldı. Çalışmalar süresince Yat Limanı'na tekne giriş ve çıkışı 1 saatliğine durduruldu. Deniz Polisi ve üniversite öğrencileri ellerindeki çuvallara küçük atıkları doldurdu. Özellikle yatların demir attığı iskelenin altından yüzlerce bira şişesi, çatal, kaşık, gibi materyaller toplandı.

Tur teknelerinin etrafına takılan lastiklerin zamanla iplerinden koparak denize düştüğünü belirten dalgıçlar, "Deniz dibi yaşamı için tehlikeli atıklar. Sonuçta lastik. Zamanla içleri çamur dolmuş. Ağırlıkları üç katına çıkmış. Vinç yardımı olmasa yerinden kaldırmak bile imkansız" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title