Haberler

Demokrasi Bayrağı Ege'den Dalgalandı

Ulu Önder Atatürk'ün Armağan Ettiği Cumhuriyet, İzmir ve Ege'nin Tüm İlleriyle İlçelerinde Coşkuyla Kutlanıyor. Meydanlar, Resmi Daireler, Okullar, Evler Bayraklarla Donatıldı.

Ulu önder Atatürk’ün armağan ettiği Cumhuriyet, İzmir ve Ege’nin tüm illeriyle ilçelerinde coşkuyla kutlanıyor. Meydanlar, resmi daireler, okullar, evler bayraklarla donatıldı.

KONAK Belediyesi, vatandaşlara 5 bin adet Türk Bayrağı dağıttı. Belediye Başkanı Hakan Tartan, çeşitli semtlerde yapılan bayrak dağıtımında vatandaşlardan Cumhuriyete sahip çıkmalarını istedi. Tartan, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 86 yıl önce bize armağan ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacak, iç ve dış güçlerin sergilemeye çalıştığı tüm oyunlara karşın ay yıldızlı bayrağı yere düşürmeyeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi kursiyerleri Cumhuriyetin kuruluşunun 86’ncı yıldönümünü kendi hazırladıkları gösteriler ile kutladı.  Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan “Ben Mustafa Kemalim” adlı oyunun sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.

Üniversitede panel

Ege Üniversitesi’ndeki panelde Cumhuriyetimizin harcında ‘Gazi Basın’ adını gururla taşıyan Anadolu basınının da büyük katkısı olduğu, Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde basının desteğinin yanı sıra 2 gazetenin yayınına bizzat öncülük ettiği gazeteciliğin de başarılı örneklerini verdiği ifade edildi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Arıkan, EÜ İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ve Gazeteci Yaşar Aksoy’un konuşmacı olarak katıldığı paneli Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yönetti.

Karabağlar’da konsere davet

KARABAĞLAR Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak. Saat 18.00’de Uğur Mumcu Meydanı’nda başlayacak kutlamalar, Türk Halk Müziği Sanatçısı Saime Cantürk’ün Vatan Mahallesi’nde vereceği ücretsiz halk konseriyle sürecek. Meydanda toplanan halk, meşalelerle konser alanına kadar yürüyecek. Konser saat 20.00’de başlayacak ve türkülerle Cumhuriyet coşkusu yaşanacak.

Elde bayrak her yerdeyiz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayan İzmirliler ay yıldızlı bayrağa sarıldı. Evlerine işyerlerini Türk bayrağı ile süslemek isteyenler bayrak satıcılarına akın etti.

Tarihi Kemeraltı Çarsısı’nda bayrak satıcılarının bulunduğu sokaklar Türk bayrakları ile bir şenlik alanı gibi süslendi. Atatürk posterleri de Cumhuriyet bayramı öncesi ilgi odağı oldu.

İzmir Marşı

TÜRK müziğinde önemli yeri olan İzmir Marşı, sevilen pop müzik sanatçısı Murat Dalkılıç tarafından seslendirilerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şerefine yeniden düzenlendi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Uzman Erdal Kara ve EÜ Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Dr. Barbaros Bozkır tarafından gerçekleştirilen proje ile marş popüler bir forma dönüştü. Koro seslendirmesi bölümüne İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Filiz Güneş, Şeniz Çatıkkaş, Sevinç Sayın, Hakan Uludemir, Fatih Öztürk, Ercan Uğur, Bahadır Bolu, Kaner Sümer, Fırat Halavut, Ekin Bezirganoğlu, Tuğçe Hepolgun’un destek verdiği marş yeni düzenlemesiyle genç kitlelere daha kolay ulaşabilecek coşku dolu bir anlam kazandı.

Miniklerin kutlaması

ALİAĞA’da 3- 6 yaş arası 91 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Belediye Çocuk Evi’nin öğrencileri düzenledikleri etkinlikle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Minikler “Cumhuriyet” temalı gösterilerini sunduktan sonra ellerinde Türk bayrakları ile şiirler okuyup şarkılar söyledi.  Belediye Çocuk Evi Müdiresi Necla Evren  “Öğretmenlerimiz ve çocuklarımızla Atatürk’ün bize armağan ettiği Cumhuriyetin 86. yılını düzenlediğimiz etkinlikle şiir ve şarkılarla, coşkuyla kutladık. Amacımız öğrencilere küçük yaşlarda Atatürk ve Cumhuriyeti anlatabilmek” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title