Haberler

Darfurlu Çocukların Resimleri Suç Mahkemesinde Kanıt Olacak

Darfurlu Çocukların Yaptığı Resimlerden Birini Tam Sayfa Kapak Manşeti Yapan The Independent Gazetesi, Bu Resimlerin Uluslararası Suç Mahkemesi'nde, Sudan Güçlerinin Savaş Suçlarına Kanıt Olacağını Belirtti.

Sudan askerlerinin Darfur'a yaptığı saldırılardan kurtulmak için Çad'a kaçan çocukların yaptığı 500 resim, Uluslararası Suç Mahkemesi'nde, Sudan'ın işlediği savaş suçlarına delil olarak kullanılacak.

Savaş uçakları ve tankların yer aldığı bir resmi tam sayfa kapak olarak kullanan İngiliz The Independent gazetesi, Sudan'ın saldırılarından Çad'a kaçan çocuklar tarafından yapılan ve savaşın etkilerini yansıtan 500 resmin, bir Sudan bakanı ve askeri kumandana karşı dava başlatmış olan Uluslararası Suç Mahkemesi'nde, savaş suçlarına delil olarak kullanılacağı belirtildi.

Sudan hükümetinin saldırıları sürekli yalanladığı belirtilen haberde, çocuklar tarafından, sivil halka yapılan bombalamaların, ateşe verilen köylerin, başı kesilen ve kanlar içinde yatan insanların, birbirine zincirlenen kadınların ve toplu mezarların resmedildiği ifade edildi.

Resimleri mahkemeye kanıt olarak sunacak olan, soykırıma karşı mücadele eden Waging

Peace kuruluşu yöneticisi Rebecca Tinsley de, gazeteye yaptığı açıklamada "Bunlar kanıt değilse başka ne kanıt olabilir bilmiyorum. Çocuklar adeta fotografik kayıtlar sundular. Bunlar manipule edilmemiş. Çizimlerden çıkan şekiller şaşırtıcı. Bu, olduğunu bildiğimiz şeyleri doğruluyor ve Sudan hükümeti tarafından bize anlatılanları çürütüyor" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title