Haberler

'Çocuk Zabıta"Projesi

Keçiören Belediyesi ilkokul öğrencilerine zabıta teşkilatını tanıtıp sevdirmek ve bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla "Çocuk Zabıta" projesini hayata geçirdi.

Keçiören Belediyesi ilkokul öğrencilerine zabıta teşkilatını tanıtıp sevdirmek ve bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla "Çocuk Zabıta" projesini hayata geçirdi.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından gerçekleştirilen "Çocuk Zabıta" projesine ilişkin bilgi verildi. Buna göre Şinasi İlkokulu'nda düzenlenen eğitim semineri Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmasında, zabıta hizmetlerinin belediyenin en önemli hizmetleri arasında yer aldığına dikkat çeken Ak, "Zabıta ağabeyleriniz sizlerin en büyük yardımcılarınızdır. Sizler onların görevlerini bilirseniz, gördüğünüz aksaklıkları da zabıta ağabeylerinize bildirebilirsiniz" dedi.

Çocuk zabıta ne yapacak?

Hem zabıtanın hem de çocuk zabıtanın görevlerinin anlatıldığı seminerde çocukların görevleri "Yerlere çöp atanları, açıkta satılan sağlıksız yiyecek-içecek maddelerini satın alanları uyarmak, arkadaşlarına bilinçli tüketici olmanın önemi ile trafik kurallarını anlatmak" olarak sıralandı.

Çocuk zabıtalara, top oynamak ve bisiklete binmek için trafiğe kapalı alanları seçmeleri, park, bahçe, mesire yerleri gibi kamuya açık alanlarda gürültü yapmamaları, toplumun ortak kullanımına sunulan malzemeleri korumaları yönünde de uyarılarda bulunuldu.

Seminerin ardından Ak çocuklara, çocuk zabıta boyama kitabı, boya kalemleri ve Keçiören Belediyesi Çocuk Zabıta kimlik kartlarını verdi. Ak, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ak Keçiören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title