Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya'dan Dha'ya Moral Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Doğan Haber Ajansı (DHA) Ankara Bürosu'nu ziyaret ederek, Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Bayram Oteli'nin yıkılması sonucu enkaz altında kalan, DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in enkaz altından bir an önce sağ olarak kurtarılmasını umut ettiklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Doğan Haber Ajansı (DHA) Ankara Bürosu'nu ziyaret ederek, Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Bayram Oteli'nin yıkılması sonucu enkaz altında kalan, DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in enkaz altından bir an önce sağ olarak kurtarılmasını umut ettiklerini söyledi.

CHP'li Yakup Akkaya, Hüriyet İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu, DHA Ankara Büro Şefi Adem Yazıcı ve görev yaptığı Van'da kaldığı Bayram Oteli'nden, depremden birkaç saat önce ayrılarak Ankara'ya dönen DHA'nın deneyimli muhabiri Ümit Kozan'la görüştü.

Akkaya, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in bir an önce sağ salim kurtulmasını umut ettiklerini söyledi. Akkaya, şunları söyledi:

'Umut ediyoruz ki buraya bir geçmiş olsun temennisiyle gelmiş olalım. Onların bir an önce kurtarılmaları en büyük dileğimizdir. Ama bu bildiğimiz iki arkadaşımız, orada kaç tane vatandaşımızın olduğunu bilmiyoruz. Umut ediyoruz ki çok fazla değildir ve hepsi sağ salim sevdikleriyle, yakınlarıyla, iş arkadaşlarıyla kucaklaşır."

ATALAY, BAYRAKTAR VE VALİ İSTİFA ETMELİ

Hükümetin deprem konusunda sınıfta kaldığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "En son 5.6 büyüklüğündeki deprem, onun öncesinde yetkililerin verdiği demeçler bunun bir kanıtıdır. Şöyle ki; Hem Van Valisi, hem Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AFAD Başkanlığı yaptıkları önceki açıklamaları ile maalesef bugün yaşadığımız olaylara tedbir almak yerine insanları sanki bir şey olmamış gibi otellerde kalmaları yönündeki açıklamaları, bizi bugün sıkıntıya sokmuştur. 13 vatandaşımız bu yüzden, Hükümetin, yetkililerin verdiği demeçlere güvenerek bu binalarda konaklamışlardır. Bu bir zaafiyettir. Van Valisi istifa etmelidir, Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı ile AFAD Başkanlığı istifa etmelidir. İleri demokrasilerde bu insanların şu anda bulundukları görevleri yapmaları mümkün değildir. İnsan üzerinden siyaset yapmak ahlaki değildir. Bir an önce Başbakan'ın sorumlular hakkında gerekli yaptırımı yapmasını bekliyoruz. CHP olarak bunun takipçisi olacağız."

ÜMİT KOZAN, DEPREMDEN BİRKAÇ SAAT ÖNCE Van'DAN AYRILDI

Bölgeden 5.6 büyüklüğündeki depremin olduğu akşam dönen Ümit Kozan da Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile aynı otelde, aynı odayı paylaştıklarını syledi. Kozan, "Siz orada habercisiniz ve tek amacınız haber yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek. Sağlam denilen bir otelde kalıyorsunuz. Bir gün öncede 5,5 büyüklüğünde deprem oldu, aynı oteldeydik. Çıkmak zorunda kaldık, ama dışarısı eksi 6 dereceydi. Çıktık haber yaptık. Bizim kaldığımız otelin yetkilisi de bize otelin güvenilir olduğunu söylemişti. Öyle bir durumda size 'güvenilir' lafı yetiyor. O günde sabaha kadar artçılar oldu, 'korkuyorsunuz, dışarı çıkalım mı, çıkmayalım mı' diye düşünüyorsunuz, ama geçtiği zaman yeniden yatıyorsunuz. Çünkü vücudunuz dayanmıyor"" dedi.

DHA Ankara Büro Şefi Adem Yazıcı ise Akkaya'nın arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılması temennisine katılıp, kendisine teşekkür ederken, "Zaman aleyhimize işliyor. Bir an önce arkadaşlarımızdan iyi haberler almayı bekliyoruz" dedi.

DHA (AY/AK) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title