Haberler

CHP'den Türkiye Ermenileri Patrikliği'ni Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'ı makamında ziyaret etti.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'ı makamında ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk:

"Azınlıklarımız bizim için son derece değerlidir"

"(Ermeni Soykırımı iddiaları) İki tarafa da acı vermiş olaylardır, bunlar. Bunların soykırım olarak adlandırılamasına taraftar değiliz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Mari Gormezano, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ile makamında görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Korutürk ve Tamaylıgil azınlıkların sorunları hakkında bilgi aldı ve CHP'nin hem bu konuya ilişkin hem de genel politikalarına ilişkin bilgi verdiler. Korutürk ile Tamaylıgil çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Korutürk, "Biz CHP'nin memleketimiz için ön gördüklerini, projelerimizi anlatıyoruz. Azınlıklarımız bizim için son derece değerlidir. Daha öncede söyledik, Lozan Antlaşması çerçevesinde azınlıklarımıza tanınan bütün hakların arkasındayız. Bunları anlatıyoruz. Onlar da, partimiz hakkında yeni yaklaşımlarımız hakkında, Türkiye için düşündüklerimiz hakkında bilgi almaktan memnuniyet duydular" dedi.

"BUNLAR İKİ TARAFA DA ACI VERMİŞ OLAYLARDIR"

Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili soru üzerine Korutürk, "Biz bunların acı olaylar olduğunu biliyoruz. Ama iki tarafa da acı vermiş olaylardır, bunlar. Bunların soykırım olarak adlandırılamasına biz taraftar değiliz. Biz şunu istiyoruz: Tarihçiler otursunlar bunu araştırsınlar. Nedir bu olayların esası, kim kime ne yapmış, niçin böyle olmuş, niçin bu noktaya gelinmiş ortaya bir şey çıksın. Çıkacak şey üzerine de tarihçilerin mütabakatı olursa, bunu kabul ederiz dedik. Bunu AK Parti ile bizim partimiz beraber teklif etti. TBMM bunu onayladı. Bizim görüşümüz tamamen bu yönde. Bu tarihçiler toplandığı taktirde tabi ki biz bunu destekliyoruz. Bu olayların iki tarafa da acı vermiş olduğunu iki tarafında acılarından dolayı üzüntü duyduğunu söylüyoruz. Ama acıların sadece bir tarafa atfedilmesini de doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"29 İLDE ÖN SEÇİM YAPTIK"

"Aday olduğu halde, CHP'den neden Ermeni milletvekili giremedi?" sorusuna Korutürk, "Giremedi diye bir şey yok. 4 bin 300 kişi müraacat etti. Bunlar arasında Ermeni, Rum, Yahudi, Kürt , Türk, Çerkez adaylar da vardı. Hepsi sırasına göre değerlendiriliyor. 550 indirilmek durumunda kalındı. 550'ye indirilmek durumunda kalındığından da herkes çok mutlu değil. Onun için genel başkanımız "Gelecek defa, her yerde ön seçim yapacağız" dedi. Bu defa da 29 ilde ön seçim yaptık" diye yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title