Haberler

Çankaya'da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi, bine yakın personeline İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdi.

Çankaya Belediyesi, bine yakın personeline İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde 919 işçi, "İş Sağlığı ve Güvenliği" başlığı altında çalışma mevzuatından ilk yardım eğitimine birçok alanda eğitildi.

Eğitimlerde, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve güvenliği, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma teknikleri uygulaması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ile ilk yardım ve iş kazaları gibi konuları kapsayan 19 ana başlık altında detaylı bilgi verildi.

-"GIDA TEMASINA HİJYEN EĞİTİMİ"-

Çankaya Belediyesi iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri tarafından verilen eğitimlerde gıda ile temasta bulunan işçilere ayrıca hijyen eğitimi de verildi. İşçiler aldıkları eğitim sonrası sertifikalandırıldı. Eğitimlerde işçiler, iş konularına göre kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elle kaldırma ve taşıma, güvenlik ve sağlık işaretleri ile iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü konularında bilgilendirildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Çankaya Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title