Haberler

Çanakkale: Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinin yarından itibaren yağışlı havanın etkisine gireceğini açıklayarak, vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinin yarından itibaren yağışlı havanın etkisine gireceğini açıklayarak, vatandaşları uyardı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinin yarından (salı) itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve göller yöresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Özellikle öğle saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların çarşamba günü sabah saatlerinde ise Batı Karadeniz'de etkili olmak üzere kuzey bölgelerinde, perşembe günü kuzeydoğu kesimlerinde aralıklarla devam edeceği ve yağışın cuma günü yurdu terk edeceği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerinde, çarşamba günü kuzey ve iç bölgelerinde azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağının da belirtildiği açıklamada, perşembe gününden itibaren sıcaklıkların batı bölgelerinden başlayarak artmaya başlayacağı ifade edildi.

Bu arada Batı Karadeniz başta olmak üzere Marmara ve Kuzey Ege'de beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı sel baskını, yıldırım düşmesi ve doluya karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title