Haberler

Bursa Ek Geleceğin Fazıl Say'ı Moskova Yolunda

Bursa'da yaşayan ve piyano çalarken gösterdiği başarı ile geleceğin Fazıl Say'ı olarak gösterilen 18 yaşındaki Ata Üstün Bilgin, Çaykovski Devlet Konservatuarı'na girmek için Moskova'ya gitti.

Bursa'da yaşayan ve piyano çalarken gösterdiği başarı ile geleceğin Fazıl Say'ı olarak gösterilen 18 yaşındaki Ata Üstün Bilgin, Çaykovski Devlet Konservatuarı'na girmek için Moskova'ya gitti. Burada, dünyaca ünlü piyanistleri yetiştiren Mikhail Lidsky'e kendini kanıtlamak için çalacak olan Ata Üstün Bilgin, Lidsky'in beğenmesi ve halinde çırağı olarak piyano eğitimini Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarı'nda sürdürecek. Hedefinin dünya sanatçısı olmak olduğunu söyleyen Bilgin, "Bunu başaracağım" dedi.

Ata Üstün Bilgin, Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Güllü ve Celalettin Bilgin çiftinin iki çocuğundan biri. Ata Üstün Bilgin'in piyanoya olan ilgisi, henüz 6 yaşındayken annesinin kendisine aldığı küçük üflemeli oyuncak orgu çalarken, kendisini izleyen aile dostları inşaat mühendisi Müjdat Sezer tarafından keşfedildi. Müjdat Sezer önerisi üzerine inşaat mühendisi olan Celalettin Bilgin oğluna, piyano sanatçısı Fethiye Sandıkoğlu'ndan kurs almaya başladı. Yeteneğinin gün ışığına çıkması sonucu bu kez Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zöhrab Adıgüzelzade'ye yönlendirilen ve burada özel eğitim alan Ata Üstün Bilgin, lise eğitimini Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nde sürdürdü. Geçtiğimiz 30 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da bu yıl ilki yapılan, Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması'nda birincilik alan Ata Üstün Bilgin okulunu bu yılda başarıyla bitirince, Öğretmenlerinden Yrd. Doç. Gökhan Aybulus'un önerisiyle, eğitimini Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarı'nda sürdürmek için dün Moskova'ya gitti. Burada dünyaca ünlü piyanistleri yetiştiren Mikhail Lidsky'e kendini beğendirmek için çalacak olan Ata Üstün Bilgin, Lidsky'in "olur" demesi halinde çırağı olarak piyano eğitimini bu ülkede sürdürecek. Hedefinin dünyaca ünlü piyanist olmak olduğunu söyleyen Ata Üstün Bilgin, "Piyanoya karşı ilgim aile dostumuzun beni tesadüfen tespit etmesi sonucu ortaya çıktı. Prof. Dr. Zöhrab Adıgüzelzade'den özel eğitim almam, Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması'ndan birincilikle ayrılmam hedefimde emin adımlarla yürümeme neden oldu. Şimdi sırada, Çaykovski Devlet Konservatuarı'na girmem var. Onun içinde dünya sanatçıları yetiştiren Moskova'daki bu okulda görev yapan Mihail Lidsky'e kendimi beğendirmek gerekiyor. Zöhrab Adıgüzelzade hocam beni ona anlattı. Tanıyor. Kendisi performansımı beğenir 'olur' verirse bu kez ikinci bir sınava gireceğim. Bundan başarıyla ayrılacağıma inanıyorum. Önemli olan Lidsky'in beğenisini kazanmam" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title