Haberler

Bursa: Bursa'ya 5.2 Kilometre Yeni Yol

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Yolu'ndaki Trafiği Rahatlatmak İçin Yaptığı Yakın Doğu Çevreyolu, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik'in de Katıldığı Törenle Trafiğe Açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Yolu'ndaki trafiği rahatlatmak için yaptığı Yakın Doğu Çevreyolu, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik'in de katıldığı törenle trafiğe açıldı.

40 metre uzunluğunda, 3'er şerit gidiş-geliş ve 2 servis yoluyla 5 bin 200 metre uzunluğundaki Doğu Yakın Çevreyolu'nun trafiğe açıldığı törende Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, devam eden ve planlanan yatırımlarla Bursa'nın geleceğinin çok daha güzel olacağını söyledi. Yüksek İhtisas Kavşağı trafiğe açıldığında, merhum işadamı Şükrü Şenkaya'nın, 'Yıllardır yollarda saatlerce bekliyorduk. Allah senden razı olsun' şeklindeki sözlerini hatırlatan Şahin, "Askere gidip gelen Bursa'yı farklı buluyor. Geçenlerde Brüksel'den bir işadamı geldi. Başkanım 'Sizden Allah razı olsun. Ne güzel çalışmalar yapmışsınız' diye teşekkürlerini dile getirdi. İşte bu teşekkürler, bizim Bursa aşkı ve sevdamızdaki kararlılığımızı artırıyor. Biz yılmadan kararlı bir şekilde hizmet kervanını yürütmeye devam edeceğiz" dedi.

Bursa'nın ulaşımındaki en büyük probleminin paralel yollar olduğunu, Doğu Yakın Çevreyolu'ndan sonra 3.6 kilometrelik Ata Bulvarı'nı hizmete açacaklarını anlatan Şahin, Güllük-Ortabağlar ve Çiçek Caddeleri'ndeki kamulaştırmaların da tamamlanmasıyla buraya açılacak yeni yollarla ulaşımdaki en büyük engellerden birinin daha ortadan kalkacağını söyledi.

Bursa Milletvekili Faruk Çelik de, törende yaptığı konuşmada, TBMM'de 12 gündür 2007 bütçesiyle ilgili yoğun bir çalışmanın söz konusu olduğunu hatırlatarak, bütçenin ardından bir de Türkiye'deki 70 bin esnafı ve KOBİ statüsündeki sanayiciyi ilgilendiren Anadolu Yaklaşımı Yasa Tasarısı'nı görüştüklerini kaydetti. Genelde Türkiye'nin, yerelde ise Bursa'nın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalıştıklarının altını çizen Çelik, muhalefete çatarak, "Başbakanın aklında şimdi, susuz kalan Kocaeli'deki 1.5 milyon vatandaşa yeniden su götürmenin hesapları var. Başbakanın aklında Bolu Tüneli'nin açılışı, Karadeniz Otoyolu inşaatı var. Birilerinin kafasında ise hizmet kervanına çomak sokmanın hesapları var. Üretemiyorsunuz hiç değilse hizmet etmek isteyenlere köstek olmayın" diye konuştu.

Doğu Yakın Çevreyolu'nu Otosansit Kavşağı'na ulaştırmak için Mera Yasası'nda gerekli değişikliğin TBMM'de tam 1 hafta tartışıldığını ifade eden Çelik, "Tek amacımız, Bursa'nın tıkanan bu yolunu Otosansit'e götürmekti. Nihayetinde başardık. Bu yolun açılmasıyla birlikte 150 bin kişiyi ilgilendiren bir imar sorununa da çözüm üretilmiş oldu. Eğitim Caddesi'nin ve birkaç düzenlemenin de yapılmasıyla kentin yatay güzergahları rayına girmiş olacak. Sonra da dikey güzergahlar için çalışmalar hızlanacak" dedi.

AK Parti Bursa milletvekillerinin yanısıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak, İlçe Başkanı Şakir Ermiş ile çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu törende, Hacıvat Mahallesi Muhtarı Bünyamin Bektaş, Başkan Şahin'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek çiçek sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title