Haberler

Bu Haftanın konuğu Tahir Akyürek

Güncelleme:

Akyürek: "TUSKON ve kendisine bağlı dernekler olmasaydı dünyada bir boşluk oluşurdu."

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) tarafından geleneksel haline getirilen Salı toplantılarının bu hafta ki konuğu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek oldu.

Salı günleri sabah saat 07.30 da başlayan kahvaltılarda her hafta farklı bir konuğu ağırlamayı adet haline getirdiklerini belirten AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur, mutat hale gelen bu kahvaltılar sayesinde sabahın ve misafirin bereketinden nasiplendiklerini söyledi.

Sabahın erken saatinde kendilerini kırmayarak AKTİSAD' a gelen Tahir Akyürek'e teşekkür eden Cesur, AKTİSAD Yönetim Kurulu Üyelerini takdim ettikten sonra sözü, Büyükşehir Belediye Başkanına bıraktı.

Rızıkların dağıtıldığı bir saatte bir araya gelerek fikir alışverişi yapan ve Konya için başka neler yapabiliriz düşüncesi taşıyan insanlarla bir arada bulunmaktan dolayı son derece memnun oldum diyerek söze başlayan Akyürek, Konya'nın öncelikli meseleleri hakkında kısa bir bilgi verdi.

TUSKON ve kendisine bağlı AKTİSAD gibi dernekler olmasaydı dünyada önemli bir boşluk oluşacaktı diyen Akyürek, bunun değerini bilmek gerektiğini söyledi.

İş dünyasını da yakından ilgilendiren konulara değinen Akyürek, özellikle kaliteli iş çıkarma ve vasıflı işçi bulma hakkında düşüncelerini ifade etti.

Akyürek, sözlerinin devamında şunları söyledi:"Ak Parti İl Binası önünde her gün 10 -15 kişi Belediye de çalışmak için sıraya girer, dilekçe verir. Sanayi de işçi arayan esnafa göndeririz, yüzde doksanı gitmez. Belediyede daha az maaşla da olsa devlette çalışayım mantığı var. Rahatlık arıyoruz. Konya'da bu durum biraz daha fazla, diğer illere göre. Duyuyoruz, firma sahipleri sağdan soldan işçi getiriyorlar. Konya'da işçi bulamıyorlar".

Aynı şekilde sanayinin de kendi içinde konuşulması gereken sorunları var diyen Akyürek:" Mesela Kayseri'de Boydak gurubu ile aynı anda yola çıkan, hatta durumu onlardan daha iyi olan Konyalı mobilya firmaları vardı. Boydak'lar bugün nereden baksanız 25 bin kadar işçi çalıştırıyor. Ama bizim Konyalı firmalar 80 öncesi zihniyetle yola devam etmeye çalışıyor. Konya'da ki iş ahlakı ile ilgili konuşulması gereken noktalar var. Soruyorum? Mesela adamın fabrikası var, istese ikinci fabrikayı da açabilecek durumda. İstihdama katkı sağlayacak çapı var. Neden ikinci fabrika yok? Açsan iyi olmaz mı? Verdiği cevap çok ilginç:"Başkanım Meramda evim var. Çok şükür kazancımız yetiyor. Şimdi kim uğraşacak işçi ile sigorta ile. Bu anlayışla Konya büyür mü? Size soruyorum

Ucuz olsun mantığı ile hareket edildiği için belediye tarafından ihaleye verilen işlerde çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Akyürek :" Kamu İhale Mevzuatı tarafından belirlenmiş olan kurallara uymak zorunda kaldık ve maalesef istenilen sonuçları alamadık" dedi.

Ucuz olsun mantığı ile hareket edildiği için önemli ihalelerde fiyasko yaşadıklarını belirten Akyürek:" Stadyum ihalesi ile bunu gördük. Kazım Karabekir Yaylası işinde ihaleyi yine en düşük veren firmaya verdik, orada da aynı şekilde sonu hüsranla bitti" söyledi.

Akyürek, Karakter ve Kalite kavramını insan eğitiminde yan yana kullanılması gereken çok önemli iki kavram olduğunu ve bu kavramı, hayatın her alanına yaymak gerektiğine dikkatleri çekti.

"Yapılan işlerde kendi hatamız olsaydı şimdiye kadar çoktan hesabını ağır bir şekilde ödemiştik" diyen Akyürek, bundan dolayı da vicdanen rahat olduklarını dile getirdi.

İmar açısından çok önemli kararlar alınması gerektiğine dikkatleri çeken Akyürek, yüksekliği 15 metreyi geçmeyecek binaların revaçta olmasını çok istediklerini ama maalesef bunu başaramadıklarını söyledi.

"Zamanı geri çevirmek mümkün olsaydı bununla ilgili bir kanun çıkarılması yönünde teklif bile verebilirim" diyen Akyürek, daire fiyatlarının da anormal bir şekilde artmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

AKTİSAD Başkanı Soner Cesur:" Eskiden daire almak isteyen bir vatandaşa, atadan, dededen kalan birikimi yetiyordu. Şimdi 300 bin TL olan bir daireyi orta direk alamaz. Bu gidişata dur demek gerekiyor".dedi

Yeşil alan olarak Konya'nın bu noktada eksik kaldığını sözlerine ekleyen Cesur:"Meramın haricinde doğru düzgün bir yeşil alan yok. Gelişi güzel binalar yapılmış ve yeşil alan neredeyse hiç yok. Bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz". Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title