Haberler

Belediyeler Artık Teknoloji Kullanarak Haşerelerle Mücadele Ediyor

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşı kene korkusu sardı.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşı kene korkusu sardı. Geçtiğimiz yıllarda birçok vatandaşın ölümüne yol açan keneler bu yıl belediyelerin önlem aldığı konulardan biri oldu. Her yıl yaşanan sorunların, bu yılda yaşanmaması için farklı çözümler arayan belediye yönetimleri, sonunda çözümü teknolojide buldu. Üç farklı teknoloji firmasının ortaklaşa geliştirdiği bir teknoloji sayesinde haşere ilaçlama süreçleri uydu üzerinde takip edilebilir hale getirildi.

Birkudo Mühendislik Genel Müdürü Ahmet Demirel, geliştirdikleri proje ile belediyelerin teknolojiyi kullanarak, ilaçlama firmalarının operasyonlarını en ince detayına kadar takip ve kontrol ettiklerini söyledi. Demirel, kurdukları sistem sayesinde belediyelerin, haşere sorunu yaşanan bölgelere ilaçlama firmalarının zamanında müdahale edip etmediklerini ve yeterli ve doğru miktarlarda ilaçlama yapılıp yapılmadığını kontrol edebildiklerini belirtti. Demirel, proje kapsamında; ilaçlama yapan araçlara takılan araç takip cihazları ve yine bu araçların tanklarına yerleştirilen sensörler sayesinde firmaların, kendilerine gösterilen bölgelere zamanında gidip gitmediklerinin, gittikleri noktada ne kadar süre ile ilaçlama yaptıklarının ve araçların tanklarında ne kadar ilaç solüsyonu bulunduğunun, bu ilaç solüsyonlarının ne kadarının, bölgedeki operasyonda kullanıldığının, belediyeler tarafından anlık ve geçmişe dönük olarak takip ve kontrol edildiğini belirtti. Demirel, tanklarda bulunan sensörler sayesinde, hangi koordinatta ve ne miktarda ilaç atımı yapıldığının dahi izlenebildiğini belirtti.

Ahmet Demirel, örnek proje olarak Kocaeli Belediyesi'nin son 2 yıldır geliştirdikleri sistemi kullandığını belirtirken, belediyelerin sundukları bu hizmet ile halk sağlığının korunmasının yanı sıra ilaçlama ve temizlik ile ilgili mücadelelerinde çok büyük tasarruf ve kontrol imkanına kavuştuklarının da altını çizdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Demirel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title