Haberler

Başsavcılık: 115 Kişiden 104'ü Gözaltında

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı paralel yapıya yönelik operasyonda 104 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusuluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların sayısının 104 olduğunu bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin son bilgilerin paylaşıldığı belirtildi.

Sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu yönündeki soruşturma vasıtasıyla casusluk yapıldığının tespitiyle ilgili 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama, gözaltı talimatı verildiği hatırlatılan açıklamada, şu an itibariyle 75 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Açıklamada, yine çok sayıda kişinin sahte kimlik ve belgelerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinlenilmesiyle ilgili İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi'nde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli yakalama, arama, gözlatı talimatı verildiği vurgulandı.

Şu an itibarıyla 29 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

SAHUR VAKTİ OPERASYON

Önceki gece sahur vakti Emniyet'e İstanbul merkezli dev bir operasyon yapılmıştı. 115 gözaltı kararı çıkarıldı, emniyetin üst düzey kadrolarında görev yapmış eski emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu 100'e yakın polis gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonda zanlılar hakkında, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, casusluk, yasadışı dinleme, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçlama var.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

yılmaz:

en ağır suçlulara bu şekilde kelepçe takılır bu nasıl birsey !!mahkemelerin onayladığı örğüt var ortada herkeze adalet lazım bugün yapılan adaletsizlikler yarın herkeze yapılır vicdanlı olmalı insan

54
9
yanıtYanıtla
Mustafa AP:

Ülkemiz şuanda ciddi sorunlar içerisine girmek üzere olduğu görüşündeyiz bir ülkenin polisi hakimi savcısı içeri alınıyor ve yerine yenileri getiriliyor işin ehli alınıyor belkide yerine başkaları getiriliyor sıkıntı büyük

44
5
yanıtYanıtla
sarı kolafpfp2020@gmail.com:

işin ahlı nasıl ehil oluyor o aşamaları biliyor musun ?

yanıt0
yanıt0
kartal:

bunların ayaklarını da zincirleyeceksin

7
36
yanıtYanıtla
çorumluerolpls19@hotmail.com:

sen ve senin liderine zebaniler takacak zaten zinciri acele etme.

yanıt0
yanıt0
ADiL:

allah adili mutlak... Ayni dili konuşuyoruz. Ama Allahın haramlarında neden ortak değiliz. hırsızlık haram. yolsuzluk haram. allah adil. birileri zulmeder kader el hak adalet eder... Hep beraber görecegiz ins.

27
6
yanıtYanıtla
/TABLE:

ÇOK ŞÜKÜR HARAM LOKMA YEMEDİM

28
4
yanıtYanıtla
SONTÜRK:

Vatanseverlerden terörist olmaz. Onların suçu hırsızları ortaya çıkarmaktır. Yazık oluyor bu zor yetişen devlet adamlarına yazık.

27
4
yanıtYanıtla
deli kadir:

Hırsızları takip etmek sizi bu hale getirdi bir daha herkes ayağını denk alsın.

25
5
yanıtYanıtla
HAYRET!!!!!!!!1:

delikanlı gibi ''şükür ki haram yemedim diyor'' yok bana kumpas kuruldu, yok şu oldu, yok bu olduyla milleti kandırmıyorlar.adam polis olmuş ne yapsın hırsızı da yakalayacak yolsuzu da...halimize bakarmısın adam görevi yaptığı için cezalandırılıyor. her sey tersine dönmüş. hırsız arsız dışarda vatan için çalışanlar içerde... ''''İNSAN GERÇEKTEN HAYRET EDİYOR''''HAYRET Kİ NE HAYRET

25
4
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title