Haberler

Başsavcı Engin: "Bu Ses Kaydı Ergenekon Davası Ek Delil Dosy

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile Aykut Cengiz Engin, Ergenekon Tutuklusu Tuncay Özkan Arasında Geçtiği İddia Edilen Bir Ses Kaydı ile İlgili Olarak, "bu Ses Kaydı Ergenekon Davası Ek Delil Dosyasında Mevcuttur, 11 Yıl Önce Yapılmış Bir Konuşmadır" Dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile Aykut Cengiz Engin, Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı ile ilgili olarak, "Bu ses kaydı Ergenekon davası ek delil dosyasında mevcuttur, 11 yıl önce yapılmış bir konuşmadır" dedi.

"11 YIL ÖNCE YAPILMIŞ BİR KONUŞMADIR"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile Aykut Cengiz Engin, Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını makamında cevapladı. Başsavcı Engin,"Bu ses kaydı Ergenekon davası ek delil dosyasında mevcuttur. 11 yıl önce yapılmış bir konuşmadır" ifadelerini kullandı.

"10 YILDIR BAŞSAVCIYIM"

Başsavcı Engin,"10 yıldır Başsavcıyım. Başsavcı olduğum dönemde hiç soruşturma yapmadım. Bu konu eski DGM mahkemelerinde savcı olduğum 2000 yılından önceki bir zamana 1998 -1999 yıllarına aittir. Hangi soruşturma olduğunu hatırlamıyorum. Ancak basın ve yayın organlarından herhangi bir soruşturma ile gili bir yayın yapıldığında biz belgeleri isteriz. Bizim bugün de dün de yapıtığımız rutin bir uygulamadır bu. Konuşma bantından anlaşıldığı kadarıyla o dönemde Radikal Gazetesi'nde bu kişinin yazdığı yazıya istinaden bu konuşma yapılmış, belgeler istenmiştir" ifadelerini kullandı.

"11 YIL SONRA BUNUN ORTAYA ÇIKARILMASI BİR KASITTIR"

"Ses kaydında montaj var mı bilmiyorum" diyen Başsavcı Engin, "Talimat gibi duyulan şey dil sürçtmesidir ya da öyle anlaşılıyor kayıttan. Radikal Gazetesi'nde yazan bir adamın bana talimatı olamaz. Bu bant çıktığında savcılar bana söyledi. Bunu dosyaya koyduran da benim. 11 yıl sonra bunun ortaya çıkarılması bir kasıttır. Bizim tüm basın yayın organlarından tanıdığımız genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürleri var. Biz bu şekilde konuşmaları onlarla da yaparız. Yüzlerce kez yaptığımız konuşmalardan sadece biridir. Bugün konuştuğumuz kişilerin yarın ne olacağını bilemem. Engin isimli şahıs o dönemde askeri savcıdır. Bunun eski olduğunun ispatı budur" açıklamasında bulundu.

Başsavcı Engin adliye çıkışı kendisine soru soru soran gazetecilere, "basın organlarına yazılı olarak beyanda bulundum "dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title