Haberler

Başsavcı Aykut Cengiz Engin Konuştu

Balyoz soruşturmasına yönelik olarak 'çok yanlış yorumların yapıldığını' belirten Başsavcı Aykut Cengiz Engin, "Bu soruşturmayla görevli olan, adı geçen arkadaşlarımızın açığa alınmaları, yetkilerinin alınması söz konusu değildir.

Balyoz soruşturmasına yönelik olarak 'çok yanlış yorumların yapıldığını' belirten Başsavcı Aykut Cengiz Engin, "Bu soruşturmayla görevli olan, adı geçen arkadaşlarımızın açığa alınmaları, yetkilerinin alınması söz konusu değildir. Zaten bizim böyle bir yetkimiz yoktur" dedi.

Örgütlü suçlar biriminde sadece Balyoz adı verilen soruşturma değil, yüzlerce suça yönelik soruşturmanın yürütüldüğünü vurgulayan Engin, "Kamuoyunda Balyoz adı verilen soruşturmayı yürütmek ve koordine etmekle görevli olan Başsavcı Vekilimizdir. Başsavcı Vekilimizdir bu soruşturmayla ilgili olarak çalışma arkadaşlarıyla ilgili olarak, makul sebeplere dayanan bir gerekçeyle görev değişikliği yapmıştır." ifadelerini kullandı.

DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title