Haberler

Bakan Koç, Yozgat'ta Atatürk Anıtı ve Çeşme Açılışı Yaptı

Yozgat Belediyesi Tarafından Yenilenen Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Meydanı, Lise Caddesi ve Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Tarafından Törenle Hizmete Açıldı.

Yozgat Belediyesi tarafından yenilenen Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Meydanı, Lise Caddesi ve çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, daire müdürleri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat'ta büyük hizmetlere imza attıklarını belirterek, "Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle daha önce Atatürk'ün kendisine benzemediği iddia edilen Atatürk anıtını yeniledik. Ayrıca anıtla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda da düzenleme yaptık" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ise konuşmasında, Yozgat'ın AK Parti döneminde büyük hizmetlere kavuştuğunu belirterek, bu hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, meydanların bir anlamda şehirlerin kimliklerini oluşturduğunu belirterek, "Cumhuriyet Meydanı ve saat kulesi de Yozgat'ın kimliğidir. Taksim Meydanı olmadan İstanbul'u, Kızılay Meydanı olmadan Ankara'yı, Konak Meydanı olmadan İzmir'i düşünemezsiniz. Yozgat için de Cumhuriyet Meydanı aynıdır. Bu meydanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir yerin gelişmesi ve bir isteğin oluşabilmesi için güzel rüyalar görülmesi gerektiğini belirterek, "Devlet adamı hayal görmez ama rüya görür. Hayal bir seraptır. Ama rüya ertesi gün çıkma ihtimali olan, Allah'ın insanlara verdiği bir güzelliktir. Ben ve bütün Yozgatlılar gelin güzel rüyalar görelim. Yozgat'ta bir hayal değil, bir güzel rüyayı göreceğiz. Bu güzel rüyanın içinde Bozok Üniversitesi'nin olması yetmeyecek. Burada olmamasına rağmen, kazalarında olduğu için Yozgat'ın da termal suyla ısındığı yeni ve temiz Yozgat şehrinin kurulduğu, termal turizmin şevkiyle ve gayretiyle ve ona yapılacak yatırımların hızıyla, konvansiyonel havaalanının olduğu bir Yozgat. Bir ara yükselen ve şimdi durgunlaşan sanayi hamlesinin daha doruklara çıktığı bir Yozgat" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı ve çeşmenin açılışı yapıldı.

(ÖE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title