Haberler

Ayfer Kaya Doğrulandı

Terör Örgütü PKK'nın Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Sevgilisi Olarak Bilinen ve Yunanistan'a Kaçışı Sırasında Tercümanlığını Yapan Rozerin Kod Adlı Ayfer Kaya Yakalandığı Almanya'da Kimlik Tespiti Yapıldı. Türk İnterpolü Tarafından Gönderilen Parmak İzi ve Fotoğraf Karşılaştırması Yapan Kaya'nın Kırmızı Bülten ile Aranan Kişi Olduğu Doğrulandı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın sevgilisi olarak bilinen ve Yunanistan'a kaçışı sırasında tercümanlığını yapan Rozerin kod adlı Ayfer Kaya yakalandığı Almanya'da kimlik tespiti yapıldı. Türk interpolü tarafından gönderilen parmak izi ve fotoğraf karşılaştırması yapan Kaya'nın Kırmızı Bülten ile aranan kişi olduğu doğrulandı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında terör örgütü üyeliği nedeniyle çıkarılan yakalama emri sonrasında 8 yıl önce çıkarılan Kırmızı Bülten nedeniyle Almanya'da tutuklanan Kaya'nın kimlik tespiti yapıldı. Halen cezaevinde tutulan Kaya için devreye giren Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı, parmak izi ve fotoğraf doğrulamasını sağladı. Ardından Adalet Bakanlığı'na bilgi veren emniyet yetkilileri İtalya ve Avusturya üzerinden Almanya'ya girerken gözaltına alınan Kaya'nın iade işlemleri için hazırlığına başladı.

Almanya'nın Münih kentinde tutuklu olarak tutulan Kaya için Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dosyanın gitmesinin ardından Türkiye'ye iadesinin mahkemede görüşüleceğini ifade eden emniyet yetkilileri, "Türkiye'nin İnterpol Genel Sekreterliği'ne yaptığı başvuru neticesi tutuklanmıştır. Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi çerçevesinde iade amaçlı tutuklu bulunan Kaya, mahkemeye çıktıktan sonra iade işlemleri için görevlilerimiz gidecek" dediler. Kaya'nın Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı bir dava için de arandığı ifade edildi. (ANKA)

(ÜNS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title