Haberler

Atiker Konyaspor-Vitoria Guimaraes Maçının Ardından

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Vitoria Guimaraes karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyet için, "Camiamız ve ülkemiz için iyi bir müsabaka, iyi bir sonuç oldu.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Vitoria Guimaraes karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyet için, "Camiamız ve ülkemiz için iyi bir müsabaka, iyi bir sonuç oldu. Umarım bunların devamını sürdürebiliriz." dedi.

Akçay, 2-1 biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendileri için iyi bir akşam olduğunu söyledi.

Taraftarın da katkısıyla oyuncuların kendilerini aşan bir oyun sergilediğini vurgulayan Akçay, şöyle konuştu:

"Oyunun ilk ve ikinci yarısı birbirinden farklı olmadı. Sadece müsabakanın 10 dakikalık bir bölümünde biraz seviyemiz düştü. Ama onun haricinde tekrar yükselttik. Güçlü bir rakibe karşı oynadık. Rakibimize saygı duyuyoruz. Mağlup olması onun gücünün veya kalitesinin kaybolmasına neden değil. Ama biz de Vitoria Guimaraes kadar bu akşam saygıyı hak edecek eylem ve davranışlarda bulunduk. Bugün mücadele gücü yüksek bir oyun oynadık. Bütün oyuncularımız kutluyorum."

Akçay, Türkiye'de bazı şeyleri değiştirme zamanının geldiğini belirterek "Camiamız ve ülkemiz için iyi bir müsabaka, iyi bir sonuç oldu. Umarım bunların devamını sürdürebiliriz." diye konuştu.

Ömer Ali Şahiner'in maç içindeki performansının sorulması üzerine Akçay, oyuncunun son dönemde gösterdiği davranış ve oyun bakımından büyük bir profesyonellik gösterdiğini ve bu yönüne bakarak da Ömer Ali Şahiner'in milli takıma seçilebilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili soruya ise Akçay, "Grupta 8 puanı yakalamanız gerekir. Bir şekilde bunu almanız lazım. Gruptan çıkmak için 7 veya 8 puan yeterli olabilir. Bunu kovalamak zorundasınız. Biz de bunu kovalayacağız." diye cevap verdi.

Martins: "Başaramadık"

Vitoria Guimaraes Teknik Direktörü Pedro Martins da maçın ilk yarısında kötü oynadıklarını belirterek "İlk yarıdaki kötü oyunumuzu 20 dakika boyunca devam etti. İkinci yarıda oyunu dengeledik ama yine de başaramadık. Üzgünüz. Konyaspor'u tebrik ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Reşit Akçay Ömer Ali Şahiner Konyaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title