Haberler

Arkadaşlarıyla Oynamak Yerine Hasta Annesine Bakıyor

Güncelleme:

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan Ayşe Özdemir, henüz oyun çağında bir çocuk olmasına karşın hasta olan annesinin bakımı ile ev işlerinin sorumluluğunu üstlenmenin güçlüğünü yaşıyor.

Salihli ilçesinde yaşayan Özdemir Ailesi'nin 11 yaşındaki en küçük ferdi Ayşe, henüz oyun çağında bir çocuk olmasına karşın kronik hastalıklar ve obezite ile mücadele eden annesinin bakımı ile ev işlerinin sorumluluğunu üstlenerek, zorlu bir hayat mücadelesi veriyor.

Yılmaz Mahallesi'nin, "bağ arası" olarak adlandırılan diğer konutlardan uzak bir köşedeki kiralık evlerinde yaşayan Özdemir Ailesi, kronik rahatsızlıklar ve sürekli artan kilolarıyla mücadele veren anne Güler Özdemir ve kızı Ayşe'nin öyküsüyle dikkati çekiyor.

At arabasıyla taşımacılık yapan baba ve çalışan 2 erkek kardeşin evin geçimini sağlamaya çalıştığı ailede, ortaokul öğrencisi Ayşe de henüz oyun çağında olmasına karşın evin tüm işleri ile hasta annesinin bakımını üstlenmek zorunda.

Okulların tatil olmasıyla yaşıtları yazın tadını çıkarırken, bütün gün evin temiziliği, yemek yapılması, bulaşıkların yıkanmasını ve kronik rahatsızlıklarının yanı sıra 192 kilograma ulaşan kilosuyla artık tek başına rahat hareket edemeyen annesinin bakımını üstlenen Ayşe, ailenin hem gururu hem de üzüntü kaynağı.

"KIZIMIN DA GEZİP EĞLENMESİNİ İSTİYORUM"

Anne Güler Özdemir, AA muhabirine, kızı Ayşe'nin yaşıtları gibi dışarıda oynayamadığını, bunun da kendisini çok üzdüğünü söyledi.

3'ü kız, 3'ü erkek 6 çocuğu bulunduğunu, bunlardan 3'ünün evlenerek kendi yuvalarını kurduğunu belirten Özdemir, Ayşe ile 2 erkek çocuğunun ise yanlarında yaşadığını belirtti.

Erkek çocuklarının, at arabasıyla taşımacılık yaparak evin geçimini sağlamaya çalışan babalarına destek olmaya çalıştığını, Ayşe'nin ise küçük yaşına rağmen evin hemen hemen tüm sorumluluğunu üstlenmek zorunda kaldığını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Geçirdiğim bazı rahatsızlıklardan dolayı kilomda sürekli artış oldu. Şu anda 192 kiloyum. Şeker hastalığının yanı sıra nefes darlığı gibi bazı sağlık sorunları yaşıyorum. Aşırı kilolarım nedeniyle yerimden dahi kalkamadığım için evimin tüm işlerini kızım Ayşe yapıyor. Evin tüm yükü Ayşe'de. Onun arkadaşları gibi gezip eğlenmesini, çocukluğunu yaşamasını istiyorum ama ne yazık ki o evden dışarı çıkamıyor, çünkü bana bakabilecek sürekli yanımda olabilecek kimse yok."

Anne Özdemir, yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili düzenli olarak Salihli Devlet Hastanesine gittiğini ve yüzde 87 engelli raporu bulunduğunu bildirerek, evde bakım hizmetinden yararlanmak istediğini dile getirdi.

ANNESİNİ BIRAKIP GİDEMİYOR

Ayşe Özdemir de yaşadıkları yerin mahalledeki diğer evlerin uzağında olduğuna işaret ederek, bu durumda artık tek başına hareket etmekte güçlük yaşayan annesini annesini bırakıp gidebileceği kimse olmadığı için kısa süreliğine de olsa arkadaşlarıyla görüşememekten yakındı.

Arkadaşlarını ve oyun oynamayı özlediğini ancak evin işlerini yapması ve annesine bakması gerektiğini anlatan Ayşe, "Annemin kilolarında son 3-4 yıldır artış oldu. Oturduğu yerden kendi imkanıyla kalkamıyor. Bu nedenle sürekli evde kalıyorum. Evin temizliğini yapıyorum, bulaşık yıkıyorum. Annem yemek malzemelerini hazırlıyor, bana tarif ediyor ben de pişirmeye çalışıyorum. Arkadaşlarımı çok özlüyorum, onlarla bir araya gelip oynamak istiyorum" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Özdemir Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title