Haberler

Anneler Günü'nde Kadınlara Özel Maç

Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta bugün oynanan Çankırı Belediyespor- Alanyaspor maçı, 'Anneler Günü' nedeniyle kadınlara özel bir maç oldu.

Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta bugün oynanan Çankırı Belediyespor- Alanyaspor maçı, 'Anneler Günü' nedeniyle kadınlara özel bir maç oldu. Dünyada ve Türkiye'de ilk kez bir futbol maçında futbolcular dışında hakem, top toplayıcısı, taraftar, polis, stadyum görevlisi kadınlardan oluştu.

Daha çok erkeklerin buluşma yeri olan stadyum, bu sefer kadınlarla renklendi. Çankırılı kadınlar, sabahın erken saatlerinde şehir merkezinde farklı noktalarda buluşarak stada doğru gruplar halinde hareket etti. Kadınları stadın kapısında ise özel bir sürpriz bekliyordu. Kulüp tarafından maça gelen kadınlara, 'Anneler Günü' nedeniyle kırmızı birer gül ve içinde şal, kuruyemiş, Çankırı'nın meşhur kaya tuzundan oluşan hediye paketi verildi.

Stat girişinde kadın polisler tarafından aranan kadın taraftarlar daha sonra tribünlerdeki yerlerini aldı. Maçlarda önce olası bir taraftar olayına karşı güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekipleri ise bu sefer stadın çevresinde erkek taraftarları stada almamak için önlem aldı.

KADIN HAKEMLERE 'KIRMIZI GÜL'

Maç öncesi sahaya inen ve incelemelerde bulunan 4 kadın hakemden oluşan hakem ekibi de kırmızı güllerle karşılandı. Sahada inceleme yapan FIFA kokartlı orta hakem Dilan Deniz Gökçek, yardımcıları Sibel Yamaç, Belgin Kumru ve dördüncü hakem Neslihan Murat Dagı, farklı bir heyecan yaşadılar. FIFA kokartlı orta hakem Dilan Deniz Gökçek, "Kulüp başkanının bayan olduğunu biliyordum. Çok güzel bir tesadüf. Bu maçın anneler gününe gelmesi, sahalarda medeniyetin göstergesi bir karşılama. Bayanlar, erkekler gibi küfür etmez, ancak serzenişte bulunur" dedi.

Maça kızları Cemre ve Merve ile gelen Çankırıspor Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci, sadece kadınların izlemesine izin vererek bir ilke imza attıklarını söyledi. Kızları ile birlikte maça gelen Şireci, "Biz mucizeyi başarıyoruz. ya dünya kadınlar gününde, ya da anneler gününde böyle bir şey yapmayı çok istiyordum. Bugüne nasipmiş. Maçın Anneler Günü'ne denk gelmesi de büyük şans. Dünya futbolunda Türk kadının geldiği nokta bakımından da bu organizasyon çok önemli. Bursaspor ve Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylardan sonra bu maç Türk futbolunda güzel şeylerin de bir göstergesi. Ben kulüp başkanı olmadan önce emniyet teşkilatında polis memuru olarak görev yapıyordum. Belki polis olmasaydım bu işi başaramazdım. Çünkü çok zor bir iş. Bir erkek kadar olmasa da çoğu kadından daha fazla futbolla ilgiliydi. Dünya'da ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğim için de çok mutluyum" dedi.

TARAFTARLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Çankırı Belediyespor'un hiçbir maçını kaçırmayan taraftarlar grupları da maça sadece kadınların alınmasına farklı tepkiler gösterdi. 18 Gençlik taraftar grubu lideri Yücel Karsavuran ise maça sadece kadınların alınmasını destekleyerek, "Annemle eşimi de maça götürüyorum. Keşke kadınlarımız her maça gelse. Böyle bir uygulama iyi oldu. Çankırıspor'un başarılı olması için ninelerimize de, teyzelerimize de, kız kardeşlerimize de ihtiyaç var" dedi.

Cadde taraftar grubu lideri Selahattin Türk de maça sadece kadınların almasını doğru bulmadıklarını belirterek, "Kadın başkanımız çok başarılı değil. Erkek bir başkanımız olsaydı daha başarılı olabilirdi. Bugün maça sadece kadınların alınmasını da doğru bulmuyorum. Bizim 3 farklı tribün var. Sosyete, kapalı ve açık tribünlerimiz vardı. Sosyete ve kapalıyı kadınlara ayırıp, açığa da bizi alabilirlerdi. Kadınlar da maça gelsin, ama biz de girebilelim. Anneme 'Gel seni maça götüreyim, ben giremiyorum' dediğimde, 'Benim ne işim var maçta' diye tepki gösterdi. Çünkü burada kadınların futbola ilgisi yok. Biz de stadın yanındaki inşaata çıkarak maçı izleyeceğiz" diye konuştu.

KADINLAR FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ

Maça ise kadınların ilgi göstermemesi dikkat çekti. 300'e yakın kadın trübünlerdeki yerini aldı. Bu arada maçtan önce stadın çevresinde toplanan yaklaşık bin kişilik erkek taraftar grubu ise maça girmek için tezahüratlarda bulundu. Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü de dün olaylar nedeniyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçını da göz önünde bulundurarak, olası bir olayın çıkmaması için erkek taraftarları açık tribüne aldı.

Bu arada maça gelen kadınlar tezahürat yapmak yerine kendilerine maç öncesi dağıtılan kuruyemişleri yemeyi tercih ettiler. Bazı kadınlar ise maçtan sıkılıp, devre arası stadı terketti. Erkek taraftarlar ise kadınların yoğunlukta olması nedeniyle takımlarının lehine slogan attı. - Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title