Haberler

Ankara'da Barajlara Gelen Su Miktarı Günlük İnternet'te

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü Ankara'daki Barajların Günlük Doluluk Oranlarını İnternette Vermeye Başladı. Ankaralı Vatandaşlar Www.aski.gov.tr Adresinden Kalan Su Oranları ve Günlük Tüketilen Su Oranlarını Öğrenebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'daki barajların günlük doluluk oranlarını internette vermeye başladı. Ankaralı vatandaşlar www.aski.gov.tr adresinden kalan su oranları ve günlük tüketilen su oranlarını öğrenebilecek.

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü 2008 yılında bütün birimler ve bölgeleri yapılandırmaya alıyor. Bu yaz Ankara'da meydana gelen su sıkıntısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ'ye Kamil Kılıç'ı getirdi. Yeni yıldan itibaren Ankaralılar'ın yoğun şikayette bulunduğu su kesintilerine ASKİ kurduğu ekip ile günlük arızalara müdahele edecek. Su ve atıksu konularında yeniden yapılandırmaya giden ASKİ, arızalara en kısa sürede müdalehe edebilecek şekilde oluşturulan

ekipler ALO 185 şikayet hattını gelen sorunlara anında işlem yapacak. Günlük barajlara gelen su miktarını Ankaralılar www.aski.gov.tr adlı internet sitesinden öğrenebilecek. Vatandaşın tükettiği su miktarı, kalan su miktarı, geçen yıla kıyaslamalar her sabah yenilenecek. Buna göre; Ankara'da bugün itibariyle 187 milyon 453 bin metreküp su kaldı. Ankaralılar dün 769 bin 192 metreküp su tüketti. Sitede ayrıca su tasarrufu ile vatandaşı yönlendirecek her türlü bilgiler yer alıyor. ASKİ Yetkilileri, 2008

yılında fiziki kaçakların önlenmesine dair projelere başladıklarını bildirerek, "2008 yılının yatırım planı alındı. Ankara'da şu anda yüzde 30'lara yakın su kaçağı var. 1 yıl içinde bu rakamı minumum seviyelere indirme çalışmalarımız başladı. Borulardaki kaçakların önlemesi ile ilgili çalışmalar hızlandı" açıklamasında bulundu.

Yetkililer, Kesikköprü suyundan elektirik üretilme çalışmasının başladığını kaydederek, Kesikköprü'ye arıtma suyununun kurulduğunu ifade etti. Ankaralılara daha iyi hizmet verilmesi için kaçak su ekibinin eğitimden geçtiğini anlatan yetkililer, Başkentliler'in su ile ilgili sorunlarını profosyonel bir ekiple sürdüreceklerinin bilgisini verdi.

(TS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title