Haberler

Anayasaya Saygı Zorunluluğu Var

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, The Economist Dergisi'nin Yaptığı "Teflon Lider" Yakıştırmasına, "Bu Tip Değerlendirmeleri, Çeşitli Çevrelerden Alıyorum. Yorumu Gerektiren Tablo Görmüyorum" Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, The Economist Dergisi’nin yaptığı "Teflon lider" yakıştırmasına, "Bu tip değerlendirmeleri, çeşitli çevrelerden alıyorum. Yorumu gerektiren tablo görmüyorum" dedi.

Parti Meclisi toplantısın öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Olli Rehn’in Türkiye’ye ilişkin sözleri ile Vural Savaş’ın, "Erdoğan hakkında Yüce Divan dosyası hazırlandığı" sözlerinin anımsatılması üzerine şunları söyledi: "Türkiye AKP iktidarı döneminde kaygı verici bir dağılma süreci içine girmiştir. Bu gidişin, gidiş olmadığı ortaya çıkmıştır. Vatandaşlarımız bu teşhisi yaptığı takdirde Türkiye’nin bu dağılma sürecine nokta koyup toparlanma sürecine girmesi kaçınılmazdır."

AP Türkiye Karma Komisyonu Başkanı Lagendijk’ın, "AKP kapatılacak" yorumu karşısında ise Baykal, "Önemsenerek yoruma tabi tutulması gereken yaklaşımlar olduğunu düşünmüyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. Dışardan bu gözlemleri yapanların Türkiye’deki hukuka, anayasaya saygı anlayışı içine girmesini sağlamak zorunluluğu var" dedi.

Yeni yönetimle Ata’ya gitti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin 32. Olağan Kurultayı’nda seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin kurulu üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk koyan Baykal özel defteri de imzaladı. Yağışlı havada bazı CHP’liler şemsiye taşırken, Baykal ve yanındakiler açıkta yürüdüler.

80 oyla genel sekreter

CHP Parti Meclisi’nin (PM) dünkü ilk toplantısında 80 üyenin tamamının oyunu alan Önder Sav, Genel Sekreterliğe yeniden seçildi. Mustafa Özyürek de 75 oyla Genel Saymanlığa getirildi. 20 kişiden oluşan MYK’da bu dönem, 11 yeni isim görev yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title