Haberler

Ak Partili Müezzinoğlu: Başbakan Yoksa Protokolde Oturmam

AK Parti, listesinde Edirne dışından adaylara yer verince, 'ithal aday' eleştirilerinden kurtulmak ve partililerinin gönlünü almak için üyelere yemekli toplantı düzenledi

AK Parti milletvekili listesinde Edirne dışından adaylara yer verince, 'ithal aday' eleştirilerinden kurtulmak ve partililerinin gönlünü almak için üyelere yemekli toplantı düzenledi, AK Parti EDirne 1. sıra adayı gösterilen İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, geceye gelişinde çiçeklerle karşılandı. Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu masaya 'Başbakan yoksa, protokol masasında oturmam' diyerek oturmadı.

AK Parti Edirne'den, İstanbul milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nu birinci sırada, eski Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'i ikinci sıradan, ekonomist Fatma Aksal'ı ise üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterdi. Edirne dışından adaylar gösterildiği için eleştirilen partinin Edirne İl teşkilatı dün akşam yemekli toplantıda adaylarını üyelerine tanıttı. Geceye AK Parti İl teşkilatı ve milletvekili adayları katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği gecede yer bulamayan üyeler için restoranın bahçesinde masalar kuruldu.

'BAŞBAKAN YOKSA PROTOKOLDE OTURMAM'

AK Parti Edirne Milletvekili aday adaylarının da katıldığı gecede milletvekili adayları Mehmet Müezzinoğlu, Tuna Bekleviç ve Fatma Aksal, partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Salona alkışlar eşliğinde giren adaylar, tüm masaları gezerek teşkilat mensuplarıyla selamlaştı. Programın başlaması için hazırlık yapan partililer, Mehmet Müezzinoğlu'nu protokol masasındaki yerine davet etti. Kendisine yer ayrılmasına rağmen 'Başbakanın yoksa protokol masasına oturmam' diyen Müezzinoğlu, parti üyelerinin masasına oturmayı tercih etti.

İl Başkanı ve milletvekilliği olduğu zamanlarda da protokolde oturmayı tercih etmediğini belirten Müezzinoğlu şunları söyledi:

'Büyük oranda Başbakanın olduğu törenler dışında protokol masasına oturmam. Vatandaşın temsilcisinin birinci görev ve sorumluluğu vatandaşın yanında olmaktır. Onunla her şeyi paylaşırken sofrayı da onunla paylaşmaktır. Protokolde hep gördüğüm arkadaşları göreceğim. Burada ise yeni arkadaşlarla muhabbet edeceğiz. Doğrusunun bu olduğuna inanıyorum. Bazen eleştiri alıyorum ama çok önemli değil'

Müezzinoğlu diğer adaylarında protokolde oturmamasını ve üyelerle birlikte masada oturmasını istedi. Milletvekili adayları Bekleviç ve Aksal da bu tavsiyeye uyarak protokol masası yerine üyelerle birlikte oturdu.

YEMEKTE ALKOL VERİLMEDİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve salonda yer bulamadığı için bahçede oturan üyeleri için üzüldüğünü belirterek 'AK Parti ailesinin genişleyip, salonlara sığmamasından dolayı duyduğum mutluluğu da ifade etmek istiyorum. Yapacağımız bir iş vardır. Edirne'ye daha büyük salonlar kazandıracağız. Daha büyük tesisler kazandıracağız. Çünkü artık Edirne'de AK Parti'nin program yapabileceği büyük bir salon yok' diye konuştu.

Gecede yemeğe katılan üyelere et sote, pilav ve ayran ikram edilirken, alkol ise verilmedi. Yemekte partililere seslenen AK Parti Edirne birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Müezzinoğlu, ayakta kalan üyeler için kendisinin de üzüldüğünü belirterek, '12 Haziran seçimlerinden sonra Edirne'nin en uygun mekanında danaları keserek, pilavları kazanları kaynatarak 50 bin Edirneliyi, aynı yerde buluşturarak bu akşamı telafi edelim' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title