Haberler

Elektrikte "Yeşil Tarife" uygulaması 1 Ağustos'ta başlayacak

Güncelleme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, 1 Ağustos itibarıyla başlatacağı Yeşil Tarife uygulamasında fiyatlar abone grubuna göre kilovatsaat başına 79,25 ile 91,46 kuruş arasında değişiklik gösterecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, tüketici Yeşil Tarife'ye (YETA) geçme talebini yazılı olarak görevli tedarik şirketine yapacak. Tarife değişikliği, talep tarihinin içinde bulunduğu dönem sonundaki endeks tespitleriyle çıkarılacak faturayı takip eden ilk fatura döneminde yerine getirilecek. Yeşil Tarife'ye geçme talebi bir takvim yılında en fazla iki kez yapılabilecek.

FİYAT TARİFESİ DE BELLİ OLDU

Öte yandan, Kurulun görevli tedarik şirketleri tarafından, Yeşil Tarife'yi seçen tüketicilere 1 Ağustos itibarıyla geçerli olmak üzere uygulayacağı tarife tablosuyla ilgili onaylama kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, Yeşil Tarife ve dağıtım bedelinin kilovatsaat fiyatı, alçak gerilim, orta gerilim, tek terimli, çift terimli olmasına, sanayi, ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve aydınlatmada kullanılmasına göre 79,25 ile 91,46 kuruş arasında farklılık gösterecek.

İletim sistemi kullanıcılarının vergi, fon ve pay hariç kilovatsaat başına yeşil enerji bedeli 69,97 kuruş olarak belirlendi. Görevli tedarik şirketinden enerji alan tüketicilerin yeşil enerji bedeli de dağıtım bedeli hariç 69,97 kuruş olarak hesaplandı.

YEŞİL TARİFE NEDİR?

Çeşitli ülkelerde kullanımı yaygın olan yenilenebilir enerjilerin Türkiye'de de kullanım alanının artması amacıyla YETA adıyla Yeşil Tarife uygulaması başlatıldı. Yeşil enerji olarak nitelendirilen kaynaklar şöyle:

- Rüzgar Enerjisi

- Hidroelektrik enerji

- Güneş Enerjisi

- Jeotermal

- Biokütle

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (26)

yenilik:

al sana yeni bir zam daha. büyük yenilik ulan yetr artık bu sizin yeniliklerinizden

39
1
yanıtYanıtla
mehmet:

zam demeyelim finansal düzenleme diyelim))

yanıt4
yanıt0
tarzan rıfkı:

soyun yavrum soyun milleti ayıp ya ne yapsın bu millet ALLAH aşkına ya

32
3
yanıtYanıtla
Sami:

Evet ama Ayasofya ibadete açıldı, ne güzel

yanıt9
yanıt4
Kanun:

zamma yeşil renkli bir elbise giydirmişler; böylece hiç kimse zammı fark edemeyecek .

25
4
yanıtYanıtla
Salihli:

Yahu bırakın elektriği zammı falan AYASOFYA açıldı yahu tüm dertleri unutun artık????????????

14
1
yanıtYanıtla
Hırt:

Dolar yerlerde geziyor baksana, ne işsizlik ne enflasyon. Ama ayasofya açıldıııı

yanıt3
yanıt1
Hakan:

Kısaca şöyle oldu. 1 Ekim Tarihi itibari ile elektrik fiyatlarına önemli bir artış gelecek yada 1 Ocak 2021 elektrik zammı ile yeni tarifeler belirlenecek. Bundan sonra enerji etiketlemesine sahip binalar A-B-C-D-E Sınıflandırmasına göre enerji bedeli ödeyecek. Bunun ilk adımı minimal tarife bu şekilde belirlenmiş oldu.

13
0
yanıtYanıtla
aliı:

anem koyde tek kalıyor her ay eletriği 50 tl gelırdi gecen gelip okudular 126 tl dedik her ay 50 tl gelır nıye bu dafa boyle dedi bundan sonra kulansa kulanmasıa 126 tl kesin gelecek zihır zukum olsun sıze

9
1
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Bizimkiler de öyle kuruşluk hak geçiyorsa helal değil HARAM olsun...

yanıt2
yanıt0
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title