Haberler
Güncelleme:

Engelli Derneği Başkanı, Programda Engellilere Hakaret Ettiğini İddia Ederek Çağla Şıkel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Ağrı Engelliler Derneği Başkanı, kendi programında "Körler sağırlar birbirini ağırlar" diyen Çağla Şıkel hakkında "engellilere yönelik hakaret içerikli sözler kullandığı" iddiasıyla Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (26)

....:

Yeter ki beyinler engelli olmasın. O sözün manası; doğru olanı görmeyen ve duymayan anlamında kullanılır. Kör, sağır kelimeleri mecazi olarak geçer atasözünde. Cahilliğinizi bu kadar bağırmayın artık. Trajikomik! :))

25
0
yanıtYanıtla
atarlı:

adam birde engellilerin adını kullanıyor bu adam dava edilmeli bence kullanmasın bizin adımızı

yanıt3
yanıt1
Dddddd:

Bence bu söz engellilere yönelik bir söz değildir. Herkesin kullandığı bir deyim bir benzetmedir . tabi Mecazi anlamda kullanılıyor. Engellilere bir hakaret değildir.

14
1
yanıtYanıtla
EMİNE:

ATASÖZÜ OLARAK KULLANILAN TERİMLERİN BU KADAR KIRICI OLARAK NİTELENDİRDİĞİMİZ ZAMAN DEMEKKİ BÜTÜN ATASÖZLERİNİ KALDIRALIM VE KULLANMAYALIM . LÜTFEN BİRAZ DUYARLI OLALIM. BÖYLE BİR ŞİKAYETE TEPKİ GÖSTERİYORUM VE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZIN BÖYLE DÜŞÜNMESİNE DE ÜZÜLÜYORUM. SONUÇTA HEPİMİZİN AİLESİNDE, ÇEVRESİNDE MUTLAKA ENGELLİ VARDIR . VE ENGELLİ OLMAYACAĞIMIZIN GARANTİSİ DE YOK. SADECE BİR ATASÖZÜNÜ BUKADAR BÜYÜTMEK ÇOK YALNIŞ

14
0
yanıtYanıtla
ÜMR.HKN:

Bu atasözünü herkes kullanır. Davalık bir durum söz konusu bile olamaz. İnsanlar artık nasıl prim yaparım peşine düşmüş.

13
0
yanıtYanıtla
Ay ışığı:

ne kadar sacma yaaa. . atasözü bu herkes kullanıyor. . millet nereden para kopartabiliriz davasına düşmüş . iğrenç bir durum

13
0
yanıtYanıtla
01:

saçma. o zaman bu atasözü TDK dan çıkarılsın. biz de zaman zaman kulllanıyoruz

11
0
yanıtYanıtla
Neden öyle dedin Çağla:

Kırıcı oldun şimdi ekrana çık ağla

3
7
yanıtYanıtla
AMPUTÖR:

BENDE ENGELLİYİM AMA KIZMAM KIZA, Bİ VERİRSE HAKKIMI HELAL EDERİM.

3
7
yanıtYanıtla
ADA:

çağla kendisi bir gün olurda aynı duruma düşerse söylediği lafı hatırlar umarım

4
5
yanıtYanıtla
atarlı:

Ne kadar ayıp bu deyim kişiye ait bir laf değil bana da kaç kere kör müsün diyorlar :) görme engelliyim ama bunlar herkese söylenen dilimize girmiş deyim ben. Allah kimseyi düşürmesin ama bu kadar nefret doluyuz ya hemen bela okumak ne bence siz daha çirkin bir duruma düştünüz şu lafınızla günah günah

yanıt2
yanıt0
mine:

Engelli olmayanlar icinde kullanilan Atasözü. cok fazla abartiyorsunuz.

8
1
yanıtYanıtla
ADSIZ:

YA ARKADAŞ BUNUN NESİ HAKARET. O ZAMAN TDK YA BİLDİRİN LÜGATTAN ÇIKARSIN. MECLİSE DE ÖNERGE VERİN YASAKLANSIN BU CÜMLE. . SAÇMALIK!

7
0
yanıtYanıtla
boş boş iş yapmayın:

işiniz gücünüz yok mu kardeşim

6
0
yanıtYanıtla
Fısıltı:

Sakın nefes almayın. Aksi halde oksijen makinesine bağlı olan hastalara hakaret etmiş olursunuz.

6
0
yanıtYanıtla
Gülcan:

Ağrı lı bahane aramış o kelime türkçede atasözü dür kıro ders vermiş aklı sıra

6
0
yanıtYanıtla
Abuziddin Kesekâğıdı 68:

Atasözü mü,saçma sapan bazı DENSİZLERİN uydurdukları laflar ne zamandan beri atasözü olmuş?Atasözleri kitabını açta bir bak bakalım,varmı böyle bir saçmalık?

yanıt0
yanıt1
nzn:

hahahah e yok artık:D

6
0
yanıtYanıtla
İBN-İ MİSKEVEYH:

de get ulannn kaldırın bu haberi alırım içeri

4
1
yanıtYanıtla
Mebrure:

Atasözlerini çok severim ve kullanırim.

5
0
yanıtYanıtla
BY DR.:

ÇAĞLA DA BEYİNDEN ENGELLİ

1
4
yanıtYanıtla
ErenDerdiçok:

Her sağlıklı insan engelli adayıdır. Halk arasında kullanılan atasözü fakat kitlelere hitap eden yayın organında bu uslubun kullanılması yalnış bir davranış olmuş.

4
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

NE YANİ ATASÖZÜDEMİ ALIM. KULLANMIY

4
0
yanıtYanıtla
muzdarip:

Bu kadına ait bir laf değil ki genel bir deyim TDK ya müracat edip bunları yasaklatsın madem !! bir engelli olarak '' Ağrı Ağrı İl Engelliler Meclisi ve Doğubayazıt Yaşama Sevinci Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçi''yı kınıyorum çevremizde bu kadar engelliler için yapılması gereken şey varken amacı medyatik olmak mı?Engelli kimliğin kullanıp bizimde adımızı karıştırarak böyle şeyler yaptığı için ona dava açmak isterdim ne gereksiz davranış çok kızdım.

0
3
yanıtYanıtla
mehmet123:

Herkesin anlayış biçimi farklıdır ancak bildiğiniz gibi değil atasözü söylenecek yer her yer değildir. Engelli kişi eğer gözü görmüyor, kulağı duymuyor ise bu laf orada söylenmez, engelli kişi kendisine söylendiğini anlar. Bundan dolayı engelli olmayan o kişi, o atasözüne o kadar kırılmazdı. ???????

1
0
yanıtYanıtla
aliço:

o arabayı ben sürecektim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title