Haberler

Uşak'ta çiftçilere tohum, fide ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı

Güncelleme:

Uşak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaresi işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında çiftçilere tohum, fide, arı ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı. Toplam bin 725 çiftçinin yararlandığı projede, 35 bin 210 dekar alanda 13 milyon TL maliyet oldu. Dağıtım törenine Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir ve çiftçiler katıldı.

Uşak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaresi işbirliğinde çiftçilere tohum, fide, arı ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı.

Uşak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaresi işbirliğinde 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve Aile Çiftçiliğinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında çiftçilere 156 ton fide, 300 bin fide ve 400 adet kovan ve arıcı malzemesi dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törene Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Projeden toplam bin 725 çiftçinin yararlandığını ve toplam 35 bin 210 dekar alanda 13 milyona yakın TL maliyet olduğunu dile getiren Uşak Valisi Turan Ergün "Bahar aylarıyla birlikte memleketimizin toprağıyla buluşturacağımız bu tohumlarımız ve fidelerimiz ile hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak kovanlarımız ile arılarımız; emeğin yemeğe, zahmetin rahmete dönüşeceği hasat karşılığında üreticilerimize ve hemşerilerimize büyük kazançlar sağlayacaktır. Bu ve benzeri projelerle elde edilecek bereketli kazançlar, çiftçilerimizin çalışma ve üretme azmini dolayısıyla tarımsal kalkınmayı da hızlandıracaktır. 2023 yılında bu kaliteli tohumların ekilmesi ve bol yağışlı geçen sezon sonunda buğday rekoltesinde yüzde 50, arpa rekoltesinde de yüzde yüze yakın bir artış sağlanmıştır. Bu yıl da aynı kapasiteyi daha da artırma gayretimiz devam edecektir. Çiftçilerimizin alın terinin inşallah bereketli yağmurlarla 2024 yılında da karşılığını bulacağına inanarak, 2024 yılı sonlarına doğru uygulamaya konulacak olan tarımsal üretim planlaması ve sözleşmeli üretim modeli ile yöremize daha uygun ürünlere yönelim sağlanacak, daha kaliteli ve tutarlı bir destekleme modeli de hayata geçirilecektir." dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere tohum, fide, arı ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Serkan Bilir Turan Ergün Uşak Çiftçilik Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title