Haberler

Türk-İş Başkanı asgari ücrette pazarlık başlamadan resti çekti: İşimize gelmeyen bir rakam olursa masadan kalkarız

Güncelleme:

Asgari ücret pazarlığına saatler kala işçi temsilcisi Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. "Geçen sene biliyorsunuz teklifi makul bulmayınca toplantıya gitmedik. İşimize gelmeyen bir rakam olursa yine gitmeyiz" sözleriyle resti çeken Atalay, işverene de bir çağrı yaptı. Atalay, "Çalışana asgari ücretin üzerinde ücret ver. Elini tutan mı var?" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin ardından tüm gözler temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi. Asgari Ücret Komisyonu, 13 Haziran Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde toplanacak. Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleyecek.

TÜRK-İŞ RESTİ ÇEKTİ

Asgari ücret pazarlığına saatler kala işçi temsilcisi Türk-İş'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Habertürk'ten Bülent Aydemir'in sorularını yanıtlayan Atalay, süreç başlamadan resti çekti.

"RAKAM İŞİMİZE GELMEZSE TOPLANTIYA GİTMEYİZ"

Asgari ücret rakamına ilişkin henüz hükümet kanadının teklifini görmediklerini belirten Atalay, "Önümüzü bir görelim. Geçen sene biliyorsunuz teklifi makul bulmayınca toplantıya gitmedik. İşimize gelmeyen bir rakam olursa yine gitmeyiz" dedi.

"MASAYA NE GETİRECEKLER GÖRELİM, ONA GÖRE TAVRIMIZI ALIRIZ"

Türk-İş'e bağlı iş kollarında asgari ücretli olmadığını hatırlatan Atalay, "Daha önce dedik ki görüşmelere asgari ücretli biri katılsın. Yasal olarak muhatabımız sensin diyorlar. Henüz ortada bir rakam da yok. Ben şu aşamada hiç konuşmuyorum ama dönüp dolaşıp ihale bana kalıyor. Böyle bir sistem yok. Yarın gidip görelim bakalım ne diyecekler. Onlardan ne gelecek? İlk toplantıda masaya ne getirecekler; görelim. Ona göre tavrımızı belirleriz" ifadelerini kullandı.

İŞVERENE ÇAĞRI YAPTI: ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE ÜCRET VER

Ücreti belirleme sürecinin yasal zorunluluk olduğunu hatırlatan Atalay, işverene de bu noktada bir çağrıda bulundu. Atalay, "Çalışana asgari ücretin üzerinde ücret ver. Elini tutan mı var?" dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Türk İş Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

????? ????:

Atalay ne zaman dediğini yaptirabilmis..hep Sandıklı doğuş...bu adam hükümetin aldığı kararın dışına bile çıkamaz.. Ama iyi oyuncu

85
3
yanıtYanıtla
Tuncay zirek:

Hayatın yalan dolan senin sana kimse inanmıyor türk is

77
3
yanıtYanıtla
adem :

her sene aynı şey ama seni takan varmı yok

78
1
yanıtYanıtla
levent özdemir:

İşveren tarafının acımasız ca %15 açıklaması geçekten üzücü allah ıslah etsin son 6 ayda defalarca ürünlerinize zam yaptınız. İstiyorsunuzki bu insnalar zenginlerin kölesi olsun firavun donemini arzulayan ları allaha havale ediyoruz bizde

59
1
yanıtYanıtla
Memoli Kacar:

Yav he he, hep aynı muhabbet..

54
3
yanıtYanıtla
Murat Yılmaz:

Geçen yıl aynı kelimeyi kullandı

35
0
yanıtYanıtla
Semih:

Her sene masayı terk ediyorlar

24
3
yanıtYanıtla
Davut Pancar:

Başkan arada bu şekil şakalar yapiyiyor

20
2
yanıtYanıtla
kuzeyli baba:

bunlar işçinin kanını vampir gibi emiyor işçinin eli ayagı baglı sesı cıkmıyor. ve şu açık ve net sendikalar oldugu surece işçi hakkı olan zammı alamaz. işçinin asıl en buyuk onundekı engel sendıkalar...

19
3
yanıtYanıtla
sivri:

bilmeyende tük iş in 15 bin tl den masaya oturacağını sanır 11500 evet diyeceğinizi ilkokul 1 deki çocuk biliyor

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title