Haberler

Kepçe operatörü, hukuk savaşı verdiği telefon firmasını dize getirdi

Güncelleme:

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir kepçe operatörü, aldığı sıfır telefon 15 ay sonra klonlandığı gerekçesi ile iletişime kapanınca örnek bir hukuk mücadelesi verdi. Haklı mücadelesinden vazgeçmeyen kepçe operatörü avukat da tutmadan tüm mahkemelerde savunmasını yaparak kusurlu telefona ödediği parayı geri almaya hak kazandı.

Nazillili kepçe operatörü Sezgin Sevim, 2018 yılının Aralık ayında ilçedeki bir firmadan sıfır cep telefonu satın aldı. Kullandığı telefona yaklaşık 17 ay sonra 'IMEI numarası kopyalanmıştır, cihaz 30 gün içinde kapatılacaktır' mesajı üzerine şaşıran tüketici Sezgin Sevim mesajla birlikte telefonu satın aldığı firmaya gitti. Firmadan olumlu yanıt alamayan Sevim, bunun üzerine Nazilli İlçe Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.

HAKLI DAVASINI KAZANDI

Garanti kapsamındaki bir telefonun klonlu olmasına anlam veremediğini belirten Sevim, "Firma sahibi yapabileceği bir şey olmadığını söyleyince ben de yasal yollara başvuracağımı söyledim. Satıcı 'istediğini yapabilirsin' dedikten sonra ben de Nazilli İlçe Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaptım. Heyetten lehime karar çıkınca karşı taraf bana dava açmış. Hem mağdur hem de mahkemelik oldum. Satıcı mahkemede emsal kararları ortaya koymuş. Avukat tutmadan kendimi savundum. Dün görülen dava lehime sonuçlandı. Satıcının davası reddedildi. Mağduriyetimin giderilmesine karar verildi" diyerek hukuk mücadelesi verirken zaman kaybettiğini ancak haklı davasını kazandığını söyledi.

"GÜVENİLİR YERLERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN"

Olayın başkasının başına gelmemesi için çevresindeki herkesi uyardığını da belirten Sezgin Sevim, "Bu bir örnek olsun. Sıfır aldığım telefon klonlu çıktı. Firma bana 'sen kullanırken olmuştur' dedi. İlgi-alaka göstermedi ve telefon kapanınca ben de dava açtım. Ben parayı kolay kazanmıyorum. Durduk yere sıkıntılı zamanımda başka bir yerden bir kez daha sıfır telefon almak zorunda kaldım. Sıfır dahi olsa telefonu güvenilir yerlerden alın. Sıfır kutudaki telefonda IMEI numarası faturadaki ile tutmadığını ancak uyarı mesajı gelince öğrenebildim. Ben bu hatayı yaptım, başkaları yapmasın" diyerek herkesin dikkatli olmasını tavsiye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hisarcık Aydınlı Nazilli Haberler

500

Yorumlar (14)

FATURASIZ MIYDI:

Tamam da BTK, eğer faturayı getirirseniz kanıtlarsanız diğer telefonu kapatıp bunu geri açıyor. 2. el alınmış olabilir ama, sıfır telefon dediği için özellikle belirtiyorum. Ayrıca gerçekten de kutusunu atmış, kutunun üzerindeki IMEI''yi biri bulmuş olabilir. Ya da bir ara verdiği bir yeğeni ya da tanımadığı herhangi biri hepi topu 2 haneli kod girerek kopyalamış olabilir. Telefoncu suçsuz. Emsal teşkil ederse çok kişinin başı suçsuz yere yanar.

5
18
yanıtYanıtla
BOŞ YAPMA:

BOŞ KONUŞUYOSUN BİRADER AÇTIRMAK ZORUNDA SATICI TELEFONCU SUÇSUZ DEĞİL SUÇLU İSTEİDĞİN YERE GİT NE DEMEK NASIL BİR HİZMET YARDIM EDİCEK BİR ÜRÜN SATIYORSA O ÜRÜNÜN ARKASINDA DURUCAK SAÇMA SAPAN KONUŞMA KİM YAPTIYSA YAPTI YANİ SONUÇ OLARAK FATURALI KUTULU TELEFON ELİNDE BELGESİ VAR AÇTIRMAK ZORUNDA TELEFONCU SATMAYI BİLİYOSA HİZMET VERMEYİDE BİLİCEK .

yanıt1
yanıt0
Haberi iyi okumak lazım...:

Yorumunda ki soruların cevabı zaten haberde var. ''Sıfır kutudaki telefonda IMEI numarası faturadaki ile tutmadığını ancak uyarı mesajı gelince öğrenebildim. '' haberde bu şekilde yazıyor. İyi okumak lazım. . .

yanıt0
yanıt0
orhan:

satıcı sucsuz turkıyede kopyalama olayı var kım suclu

3
9
yanıtYanıtla
Adana''lı:

Telefondaki İMEİ no ile faturadaki İMEİ no farklı ise kim suçlu oluyor acaba?

yanıt1
yanıt0
konu karışık:

bu konu çok karışık mahkeme kararı kısmen doğru. bu konudaki tek suçlu BTK 7 yıldır sahibi olduğum telefon klonlanınca telefonumu kapatıyor. . sonra açmak için fatura istiyor ben 7 yıl fatura saklamak zorundamıyım ? görmüyormusun sistemden kim kullanıyordu bu imeri bunca zamandır diye. . çoook saçma birşey bu imei olayı. .

3
0
yanıtYanıtla
adil:

Fatura saklama zorunluluğu vergi uyuşmazlığı davalarında 5 yıl, ticari davalarda 10 yıl diye biliyorum.

yanıt0
yanıt0
tuhaf:

faturayı 10 yıl saklayacaksın diyen şahıs bu kişi ticari işletmemi ki TTK ya göre 10 yıl saklasın, gerçek kişi bu. . . saklama falan sorumluluğu da yok.

yanıt2
yanıt0
KAŞİF:

YENİ PARA KAZANMA YOLU

2
0
yanıtYanıtla
Harun:

Siz siz olun kurumsal yerlerden elektronik ürün alın. Bu herkese ders olmalı.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title