Haberler

Son Dakika: Kanal İstanbul projesi için imar planları onaylandı ve askıya çıkarıldı

Güncelleme:

Son dakika: Uzun süredir hükümeti ve İBB'yi karşı karşı getiren Kanal İstanbul projesi hakkında tartışmaları daha da alevlendirecek bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin imar planlarının onaylandığını ve askıya çıkarıldığını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediyesi'nde gerçekleştirilen durum değerlendirme toplantısına katıldı. İlçe Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan devam eden projeler hakkında bilgi alan Bakan Kurum, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"1/100 BİNLİK PLANIMIZI ASKIYA ÇIKARDIK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hükümeti uzun süredir karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık."

"İMAR PLANLARINI ONAYLAMIŞ VE ASKIYA ÇIKARMIŞ BULUNUYORUZ"

Projenin onaylandığını dile getiren Bakan Kurum, "1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul'umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız." ifadesinde bulundu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (81)

objektif:

kardesim ben destekliyorum yapilanin yapilani kalir, ve ekonomiye katki sagliyacagindan eminim

27
58
yanıtYanıtla
NE DIS GUCU:

Objektif biri asla emin olamaz

yanıt0
yanıt0
cimbomlu:

Istanbul projesi ülkemize zenginligi getirecek , benim destegim var.

27
51
yanıtYanıtla
ao:

evet hepimiz zengin olacağız. Ben hatta zümrütten ev yapayim diyorum

yanıt29
yanıt11
vatandaş:

aynen doğalgaz müjdesinden sonra da 5 kez zam geldi çok güzel olduydu

yanıt27
yanıt4
Frontoza:

Vizyonsuz insanlara bir şey anlatmak çok zor. Çeşme açılışı yapın siz. Kanal İstanbul bangır bangır geliyor... ( katarlı değilim )

29
40
yanıtYanıtla
Göle maya çalan:

Herşey tamam kanalımız eksikti

44
22
yanıtYanıtla
Borsacı:

Kanal İstanbul acilen uygulanmalı. Kanal İstanbul’dan çıkan harfiyatlada boğaz kapatılmalı. Böylece yıllar önce yapılan büyük hata(artık hata mı nedir bilmem) böylece toprağa gömülmüş olur

17
45
yanıtYanıtla
ebru:

kendin ınandın mı buyazdığına. . safmısın

yanıt26
yanıt5
CAFER:

Otoyol ve köprülerde oldugu gibi Geçmeyen gemilerin parasını da vatandaşdan alırsınız artık , , buna siz şimdi hizmetmi diyorsunuz

48
14
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title