Haberler

Son Dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT'lilere müjde: Çalışmada çözüm aşamasına geldik

Güncelleme:

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sayıları milyonları bulan Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarla ilgili açıklamada bulundu. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Bilgin, "EYT sorunu emeklilikle ilgili bir sorun, yaşla ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca EYT'li vatandaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmasından gelecek iyi haberi bekliyor. Uzun zamandan bu yana ekibiyle ilgili çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmadaki son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

"ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİK"

Çalışmalarda çözüm aşamasına gelindiğini belirten Bilgin, "EYT sorunu emeklilikle ilgili bir sorun, yaşla ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarının detayları şöyle:

"696 ile ilgili işçilerin problemleri var, onun çözülmesi daha kolay. Hazırlıkları tamamlandı, 90 bin civarında işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya, kadrolu olarak geçmesi konusunda çalışmaları tamamladık. Onun da uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim. Türkiye dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında ama aynı zamanda Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı.

"PROTOKOL BİZİ BAĞLAMAZ DÜŞÜNCESİ SAÇMA SAPAN BİR DÜŞÜNCEDİR"

Tüm işverenleri zorunlu olarak protokole uymak zorunda olduklarının altını çizmek isterim. Biz kamu işveren sendikasına bağlı değil, o protokol bizi bağlamaz düşüncesi saçma sapan bir düşüncedir. Bizim paydaşlarımızın bir uzlaşmayla vardığı çerçeve anlaşmasıdır."

"ARALIK AYINDA YENİDEN ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık.

Bizim toplu sözleşmelerle bütün sendikacıların bize söyledikleri bir şey var: Toplu sözleşmede elde ettiğimiz ücreti sonuna kadar elde etmek istiyoruz. Bu haklı bir taleptir. Bu konuda da Maliye ve Ekonomi Bakanı'yla görüşmelerimiz var. Vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerekir, bu konuyla ilgili Bakan Beyle görüştüm, olumlu olduğunu söyleyebilirim."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

EYT Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (26)

Tahsin Şeherli:

Alın alın hakkınız ama oy vermeyin

213
99
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

bu 90 larda yapılan demirel ve inönünün seçim için yaptığı yanlıştı ve şimdi vatandaş diyorki yanlışa geri dönün. dünyanın neresinde var 40-45 yada 50 yaşında emeklilik . bende eyt,liyim bu arada ama yanlış bence. saygılarımla

77
194
yanıtYanıtla
Senrey26:

o ülkelerdeki çalışma şartlarını getir haftada 35 40 saati ve adam gibi hafta tatilini adam gibi ücreti ve iş bulma garantisini ve ortamını bırak altmışı yetmişe kadar çalışırım. işine gelen kısmı karşılaştırma.

yanıt3
yanıt2
Barış ÖCAL:

Umarım iyi bir sonuç çıkar da emekli oluruz. Ama konut projesiyle, EYT ile aklımızı bulandıramaz iktidar. Bu iktidara oy falan yok bundan sonra...

174
91
yanıtYanıtla
Tahsin Şeherli:

Çıkmak zorunda oylar eridi

yanıt52
yanıt15
ÖNDER ÇELİK:

HADİ İNŞALLAH AMA YİNE OY MOY YOK SİZE

131
119
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

dananın kuyruğu yaklaştıkça müjdeler artıyor

115
51
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

20 yıldır o kadar şey yapılsın, bunları sadece seçim vaadi olarak gör. Nankörlükte nirvanasınız. Yapacak bir şey yok. Sizin gibiler hep olacak :)

yanıt47
yanıt104
Lider onbes onbes:

Bildigini sanan kisi 20 yildir yapilanlari sen say,satilanlar ile kaybettiklerimizi ben yazayim hangisi agir basiyor bi bakalim istersen..

yanıt2
yanıt0
albatros :

ha çözüldü ha çözülecek derken amaç seçime kadar meseleyi sıcak tutmak

144
21
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title