Haberler

Son Dakika: 1 Temmuz 2023'e kadar kira sözleşmelerinde artış bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyecek

Güncelleme:

Son dakika: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiracılara nefes aldıracak düzenlemenin müjdesini verdi. Bozdağ, "1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilenecek konut kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılması imkanı getiriliyor." ifadelerini kullandı.

Milyonlarca kiracının dört gözle beklediği düzenlemeye ilişkin çalışmada sona gelindi. Kiralarda artış sınırını açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini söyledi.

"BUNUN ÜZERİNDEKİ ARTIŞLAR GEÇERLİ OLMAYACAK"

Bozdağ'ın açıklamasında, "Konut kiralarında, 1 yıl süreyle, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak.1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek sözleşmelerde önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olacağı hükmü Borçlar Kanunu'na eklenecek. Bunun üzerinde yapılabilecek artışların geçerli olmayacağı açıkça ifade ediliyor." ifadelerini kullandı.

"GEÇİCİ OLMASINA ÖZELLİKLE ÖNEM VERDİK"

Canlı yayında düzenlemenin detaylarını veren Bakan, "Bu düzenlemeyi yaparken geçici olmasına özellikle önem verdik. Bu düzenleme kiracı ve ev sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkla bir noktada durmasına özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar, umarım beklediğimiz sonuçları doğurur şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir geçici hüküm borçlar kanununa adalet komisyonunda eklenecek. AK Parti, MHP grubu teklif verecek ve eklenecektir." dedi.

BU AY KİRALARA EN FAZLA YÜZDE 39,22 ORANINDA ZAM YAPILABİLECEKTİ

TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon verilerine göre 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 39,33 olmuştu. Böylece haziran ayında kiralara en fazla %39.33 oranında zam yapılabilecekti.

4 BAKANLIK TOPLANTI YAPMIŞTI

Konut kiralarındaki fahiş artışlar hükümetin yakın takibindeydi. Başta büyükşehirler olmak üzere, son dönemlerde vatandaşların gündemine gelen yüksek konut kiraları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile Ticaret Bakanlığı'ndan bürokratlarının katıldığı "fahiş kira toplantısı"nda detaylı şekilde masaya yatırılmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Bekir Bozdağ kiracı Ekonomi Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (50)

Hakan Aksa:

geçsinler o işi. 50 altında zam yapmayacağım. hodri meydan

106
135
yanıtYanıtla
yiğit seferoğlu:

GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN EV-DÜKKAN SAHİPLERİ

yanıt7
yanıt7
corci:

tabi canım ev sahiplerini de enayiydi

170
67
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Gözün doysun dino

yanıt6
yanıt3
Çınar Saraç:

Tabi çok beklersin , her sene kiracı değişelim o zaman , enflasyon yüz de 80 den fazla olsun kira artışı yüzde 25 ohhhhh ne dünya , ev sahibi olarak istediğimi yaparım oturmayan çıksın bir sürü kiracı var

86
98
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

tefe tüfe sözleşmesi var o sözleşmede vayma bedelini ozaman hükümet ödeyecek yada kur korumalı faiz oaranı gibi kalanını devlet karşılasın

yanıt12
yanıt1
oguz:

siz her şeye %150 zam yap ama ev sahibine gelince %25 o zaman dogal gaz motorin benzin gıda da neden bu oran dıkkate alınmıyor

140
40
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar, kimse bu orana uymaz , Örnek : Market fiyatları , yapabildiler mi bir şey ???

159
18
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Mümkünse mazota gelen zammada sinir getirin!

115
7
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Muazzam haber , ev sahibi zaten evi değerlendiği için malının değeri artıyor satıcağı zaman cebindeki para zaten artmış olucak . Kira da evet bir gelirdir ama bu kadar yüksek bir oranı olmamalıdır

49
61
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title