Haberler

Rekabet Kurulu'ndan Nestle Türkiye'ye 346 milyon lira ceza

Güncelleme:

Rekabet Kurulu, bayilerinin satış fiyatlarına müdahale ettiği ve bayilerin satış yapacakları bölgeleri/müşterileri belirlediği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada Nestle'ye 346 milyon TL idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'ye 346 milyon 911 bin 505 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

SATIŞ FİYATLARINA MÜDAHALE EDİYORLARDI

Rekabet Kurumunun internet sitesindeki duyuruya göre; Kurul'un şirketin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirlemek ve distribütörlerine bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasına yönelik yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

346 MİLYON LİRA CEZA ÖDEYECEKLER

Dosyayı müzakere eden Kurul, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin ilgili kanunu ihlal ettiğine ve teşebbüse idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul, teşebbüse 346 milyon 911 bin 505 lira idari para cezası verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rekabet Kurulu Türkiye Nestle Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

MHSN SRC :

israil malı almayın.BOYCOTT

446
45
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Nestle'nin bir bölümü ''Abu Dhabi Investment Authority''ye ait yalnız, yani BAE'ye... Sakın fazla laf etme hakkında soruşturma açılır sonra, benden söylemesi. Qatar ve Bae dokunulmazdırlar. Sizler önce bebelerinize yedirdiğiniz hazır gıdaların menşeine bakın.

yanıt57
yanıt120
haksız mıyım:

boykota devam. belki dünyayı kurtaramam ama kendimi kurtarırım. insanlığımı, onurumu kurtarırım

yanıt239
yanıt35
sade vatandaş:

tanınmış markalı ürünlerin içerdiğinden daha çok kakao ve çikolata içeren yerli üreticiler var tanınmış markaların çoğu yapay aromalı ürünleri millete kakalıyor

yanıt31
yanıt1
Mert Ali Bal:

Fiyatların düşürülmesi için açılan ama tam tersi birçok marketlerden pahalı olan Tarım kredi kooperatiflerine de müdahale edilmesini bekliyoruz !!!

343
16
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

100 Senedir Hangi STANDARTLAR olusturuldu Ulkemizde ?

yanıt17
yanıt4
DEVLET:

yahudi malı boykotluyoruz

184
35
yanıtYanıtla
Zonguldak’lı Şükrü :

Serbest piyasa maalesef rekabeti getirmedi. Hukuk sistemi düzensiz olduğundan açgözlü firmaların iştahı kabardı. Ülkemizde 1’e yüz kar marjı var. Bu sebeple küçük üretici ve esnafta bir bir iflas ediyor. Verilen ceza çerez parası.

116
6
yanıtYanıtla
birgörüş:

Hukuk düzeni Almanya ve İTalya dan kopya. temel bozuk

yanıt70
yanıt14
Levent:

birgörüş adlı kişi sen bunu Almanya ve İtalya'da yap bakıyım o şirketi ne yapıyorlar.Bizde düzen zengini koruyor

yanıt12
yanıt1
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title