Haberler

Muş Defterdarı Ercoşman Açıklaması

Muş Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, "Torba yasası kapsamında taksitlendirme yapan ve iki ay ödemesini ihmal eden mükelleflerimiz hak kaybına uğrayacaktır" dedi.

Muş Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, "Torba yasası kapsamında taksitlendirme yapan ve iki ay ödemesini ihmal eden mükelleflerimiz hak kaybına uğrayacaktır" dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şehmus Sinecem'i ziyaret eden Ercoşman, burada yaptığı konuşmada, torba yasası kapsamında yaklaşık 3 bin 500 başvurunun olduğunu ancak bunlardan yaklaşık bin 500 mükellefin ise ödemelerini aksattığını ve ay sonuna kadar ödemelerin yapılmaması halinde hak kaybının yaşanacağını belirtti.

Torba yasası kapsamında başlatılan faiz affı uygulamasından yararlanmak isteyen mükellefler arasında taksitlerini aksatanların fazla olduğunu ve Eylül ayı sonuna kadar taksitlerini ödemeyen mükelleflerin hak kaybına uğrayacaklarını anımsatan Ercoşman,

"Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızla birlikte mükelleflerimize bir kez daha ulaşarak uyarılarımızı yapmak istiyoruz. Vergi Dairesi'ndeki arkadaşlarımızın mükelleflerimize ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Taksitlendirmelerini unutan, ihmal eden mükelleflerimiz yaklaşık bin 500 dolayındadır. Yasaya göre iki taksitlendirmesini ödemeyen hak kaybına uğrar. Taksitlendirmelerini zamanında ödemeyen mükelleflerimiz de hak ihlaline neden olurlar. Bu da demektir ki, yasadan faydalanamazlar" dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem de, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini belirterek, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, esnafların ve üyelerin kolektif bir çalışma içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Üyelerin faiz affından yararlanmaları için başlatılan sürecin dikkate alınması gerektiğini kaydeden Sinecem, vergi mükelleflerinin bu fırsattan yararlanmasını istedi.

- MUŞ

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title