Haberler

Liderlik Kampı'17" Etkinliği

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, dijital dünyanın sihirli kelimelerinden bir tanesinin "iş birliği" olduğunu belirterek, "Şirketlerimiz, kurumlarımız ne kadar büyük olursa olsun dijital dünyada herkesin herkese ihtiyacı var.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, dijital dünyanın sihirli kelimelerinden bir tanesinin "iş birliği" olduğunu belirterek, "Şirketlerimiz, kurumlarımız ne kadar büyük olursa olsun dijital dünyada herkesin herkese ihtiyacı var. Küçük-büyük, kamu-özel bütün taraflar bir araya gelmek durumunda. İş birliği yapmayan oyunun dışında kalır." dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Endüstri ve Verimlilik Topluluğu'nun, üniversitenin konferans salonunda düzenlediği "Liderlik Kampı'17" etkinliğinde konuşan Canko, "dijital girişimcilik ve yeni dünya" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Dünya nüfusunun 3'te 2'sinin internet erişimine sahip olduğunu anlatan Soner Canko, Türkiye'de akıllı telefon sahipliği yüzde 50'nin altında olmasına karşın bu oranın hızla arttığını söyledi.

İnternete bağlı cihaz sayısının da sürekli artış gösterdiğine dikkati çeken Canko, "2020 yılında nesneler dahil internete bağlı cihaz sayısının 50 milyar olması bekleniyor." diye konuştu.

Sunumu izleyen gençlere dijital uygulamaları benimsemeseler bile deneyimlemeleri önerisinde bulunan Soner Canko, son 15 yılda teknoloji şirketlerinin dünyada liderliği ele aldıklarına vurgu yaptı.

Dijital dünyada rekabet ve oyuncu sayısı artmasına karşın fırsatların da çok olduğunu anlatan Canko, "Dijital dünyanın sihirli kelimelerinden bir tanesi 'iş birlikleri'. Şirketlerimiz, kurumlarımız ne kadar büyük olursa olsun dijital dünyada herkesin herkese ihtiyacı var. Küçük-büyük, kamu-özel bütün taraflar bir araya gelmek durumunda. İş birliği yapmayan oyunun dışında kalır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Soner Canko Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title