Haberler

Kurumların yabancı paralarını TL'ye çevirmeleri durumunda vergi istisnası uygulaması genişletildi

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, kurumların dövizden TL'ye geçmesi için yeni bir adım daha atıldı. Buna göre, kurumların vade sonundaki faiz ve kâr payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması, 30 Haziran 2023 tarihli bilançolardaki yabancı paralar için de uygulanacak.

Kurumların, döviz tevdiat ve katılma hesaplarındaki yabancı paralarını Türk lirasına çevirmeleri durumunda vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KURUMLAR VERGİSİ MUAFİYETİ

Mevcut düzenleme kapsamında, kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 31 Aralık 2023 tarihine kadar Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevirmeleri ve bu suretle elde edilen Türk lirası varlığı en az 3 ay vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda söz konusu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesna tutuluyor.

YABANCI PARALAR İÇİN DE UYGULANACAK

Kararla, söz konusu vergi istisnası, 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

kar Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (8)

aristoteles:

kur korumalıda ülkeyi batırdın petrol bulduk dedin dogalgaz buldun dedin vatandaşı batırdın araplara katarlılara ülkenin en güzel alanlarını limanlarını sattın fabrikalar gitti meraları bile kapattınız ama bu millet daha beterini hakediyor bunuda biliyorum

99
17
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Sen once kur korumayi kaldir

91
7
yanıtYanıtla
Kartal Q7:

Farkındamısınız hep kur, faiz, araplar ama hiç şu fabrikayı yapalım tarıma destek olalım bişeyler üretelim yok hep hazıra konalım Vatandaşa yüklenelim ooohhh ne güzel dünya be

77
9
yanıtYanıtla
mehmet:

yiyi bitmedi ne memleketmiş. diyecektimki. dağda bile oturacak yer kalmamış. her yer satılmış.

45
13
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

mehmet şimşekte haberde sattıgı yerler için herşeyin düzelecegini söylemiş :) satarak ekonomiyi düzeltmeye çalişan ilk ülkenin adı türkiye

yanıt29
yanıt9
HAYRETTİN ŞÖLEN:

ohhhhh gelsin zamlar

41
3
yanıtYanıtla
Abdullah Atik:

Çevir kazı yanmasın

29
6
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Bu karara inanıp TL ye geçecek olan varsa ne biliyim. Önceki durumları görüp üstelik.

17
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title