Haberler

Küresel kriz onları da vurdu! Ünlü çay markası Tirebolu 42 konkordato ilan etti

Güncelleme:

Küresel kriz Türkiye'deki ekonomik şartları da zora sokarken, konkardato ilan eden firmalara bir yenisi daha eklendi. 30 yılı aşkın bir süredir sektörde faaliyet gösteren çay markalarından Tirebolu 42 içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz sebebiyle konkordato başvurusunda bulundu. Başvurusu kabul edilen şirkete 1 yıl mühlet kararı verilirken bu sürede alacaklılar icra takibi yapamayacak.

Türkiye'deki ekonomik şartlar çok sayıda şirketin konkordato ilan etmesine ve iflas bayrağı çekmesine neden olurken, bu şirketlere 30 yıllık bir dev de eklendi. Türkiye'nin önde gelen çay markalarından Tirebolu 42 içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Konkordato talebi kabul edilen Tirebolu 42'ye 1 yıl mühlet kararı verilirken bu sürede alacaklılar icra takibi yapamayacak.

MAHKEMEDEN KONKORDATO DUYURUSU GELDİ

Mahkeme konkordato ilanına ilişkin şu duyuruyu yaptı; "Konkordato talebinde bulunan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün485886-5 numaraya kayıtlı Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İİK. 289. maddesi uyarınca 19/03/2024 tarihi saat 15:20'den itibaren 1 yıl mühlet verildi. Alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçeyle mahkememize müracaat ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürerek konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu İİK. 288. maddesi uyarınca ilanen tebliğ olunur."

GİRESUN MERKEZLİ

Tirebolu 42 markası, Giresun merkezli bir şirket. Markadaki 42 ise 42. Alay'dan esinlenerek alınmış. Türkiye genelinde marketlerde yaygın olarak satılan Tirebolu 42'nin konkordato süresinde toparlananaması halinde iflası istenebilecek.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Tirebolu Ekonomi Türkiye Çay Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (24)

BAŞKOMSER ZEKİ:

Eeeee... ÇAYKUR' un 42 numara isim hakkı patentini alarak (güya uyanıklık yoluyla) bu kadar yol alabildiler. Ama "Haram lokma girdiği yerde gastrit yapmazsa çıktığı yerde basur yapar derler."

121
1
yanıtYanıtla
Tırpan:

Böyle bir çay markası mı vardı?

31
69
yanıtYanıtla
Mavi Balık:

çok kaliteli çay üretirler iyi bir marka

yanıt83
yanıt6
Everlasting Echo:

Reklamı iyi yapılmadığı için giresun dışında bilinmiyor. Kaliteli marka.

yanıt61
yanıt4
Erdoğan Öztürk:

Daha çok piyasadaki çöp çayları tekrar işleyip gıda boyası ekleyerek tekrardan piyasaya süren bir firma, çayları oldukça kalitesiz ve ucuzdur.Bir Rizeli olarak tavsiyem Çaykurdan şaşmayın.Atınbaş bir numara...

yanıt13
yanıt47
ekaf paseh:

ilk çıktığında üstününe çay tanımazdım ama sonradan bozdu demekki işler iyi gitmediğinden bozmuş

yanıt6
yanıt3
Elcabbar:

Cok kaliteli bir çay üretimi vardı..inşaAllah düzlüğe çıkar.

67
5
yanıtYanıtla
AYBARS TÜRKYILMAZ:

Vayy be en sevdiğim çay markası :((((

47
4
yanıtYanıtla
Fakır:

çaykur tirebolu ile karıştırmayın. bu marka kalitesiz

yanıt6
yanıt17
ekaf paseh:

çaykur tozdan ibaret yıllardır almıyorum

yanıt10
yanıt1
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title