Haberler

Kocaeli'de sağanak nedeniyle zarar gören çiftçilere hibe destek

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayında yaşanan sağanak sonucu tarlaları zarar gören çiftçilere tamamı hibe yem bitkisi tohumu ve gübre desteği sağladı. Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın açıklamasının ardından Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit tutanağına göre çiftçileri belirledi ve tohum ve gübreleri dağıttı. Çiftçiler, yapılan desteklerden memnun olduklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince temmuz ayında etkili olan sağanak nedeniyle tarlaları zarar gören çiftçilere, tamamı hibe yem bitkisi tohumu ve gübre desteği verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın sağanakta ekim alanları zarar gören üreticilere, tamamı hibe gübre ve tohum desteği vereceklerini bildirmesinin ardından Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekipler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan hasar tespit tutanağında ismi olan çiftçileri tespit etti.

Tutanağı beyan eden çiftçilere, tamamı hibe yem bitkisi tohumu ve gübre ekiplerce teslim edildi.

Üreticilere toplamda tamamı hibe 2770 paket organomineral taban gübresi ve yem bitkisi tohumu verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kandıra Hacışeyh Mahalle Muhtarı Muharrem Ercan, Büyükakın'ın selden zarar gören çiftçilere gübre ve tohum desteği vermesinden dolayı üreticilerin mutlu olduğunu belirtti.

Köyde fındıkçılık ve hayvancılık yapıldığını, yetiştirilen arpa, buğday ve mısırın da hayvanlara yem olarak verildiğini aktarkan Ercan, "Köyümüzde selden zarar gören çiftçilerimize gübre ve tohumları dağıtıldı. Tahir Başkanımızdan Allah razı olsun, hizmetlerinden çok memnunuz. Desteklerin devamını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çiftçi Ali Akman da selde, arpa ve buğday ekili tarlasının bir kısmının zarar gördüğünü kaydetti.

Yetkililerin tarlada keşif çalışması gerçekleştirdiğini, gübre ve tohumları teslim aldıklarını belirten Akman, Büyükakın'a desteği için teşekkür etti.

Üretici Şaban Azak ise sel nedeniyle buğday ekili tarlasının zarar gördüğüne işaret ederek, "Yağmur çok şiddetli yağdı, 40 senedir böyle bir yağış görmedik. Tohum ve gübrelerimizi teslim aldık. Tahir Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aldığımız yardımlar zararımızı karşılıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın Kocaeli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title