Haberler

Bakanlık otomobil piyasasında haksız fiyat artışına sebep olanlar için harekete geçti! 100 bin kişi radarda

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektörünün ardından araç sektöründe fiyatları katlayanlar için harekete geçti. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat artışına sebep olan 100 bin mükellefin "radar" sistemine takıldığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı yazılı açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğünün gayrimenkul sektörünün ardından araç sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçtiğini, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede son derece kararlı olduklarını belirtti. Bakanlığın RADAR sistemi sayesinde mali ve finansal verilerin sistemsel ve detaylı analizlerini gerçekleştirdikleri bilgisini veren Nebati, çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüklerini kaydetti.

"100 BİN MÜKELLEF RADAR SİSTEMİNE TAKILDI"

Nebati, gayrimenkul sektöründe olduğu gibi araç sektöründe de suni fiyat artışı yaparak arz-talep dengesini bozanlara fırsat vermeyeceklerinin altını çizerek, "Bu kapsamda, mükellefiyet kaydı bulunmadan belli bir sayının üzerinde araç alım satımı yapan, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışlarına ve kayıt dışı ekonomi oluşmasına sebebiyet veren 100 bin mükellef Bakanlığımızın RADAR'ına takıldı." ifadelerini kullandı.

"SAHA DENETİMLERİ SÜRÜYOR"

RADAR sistemiyle araç alım satımını mercek altına aldıklarını vurgulayan Nebati, şunları kaydetti: "Ek olarak sıfır ve ikinci el araç alım satımı yapan bayi, galerici ve kişiler hakkında da detaylı tespitler yaptık. Vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen, piyasada spekülasyona sebebiyet veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmaya başladık. Saha denetimleri de sürüyor."

Bakan Nebati, kayıt dışı mücadelede toplumun tüm kesimlerinin desteğinin büyük önem arz ettiğinin de altını çizdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Nureddin Nebati Tragger Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (12)

seyfullah aydın:

peki devletin bir araçtan iki araç parası kadar vergi alması ne kadar doğru ne kadar ahlaki zaten işin temelinde bu kaçakçılık,rant ve karaborsa düzenini tetetikleyen besleyen sebep olan milleti soyarcasına alınan aşırı yüksek vergiler.

91
7
yanıtYanıtla
OkuYorum:

Devlet indiriyor bu satanlar üstüne ekliyor, ötv indirimi olduğunda araba alalım dedik, indirimli satan bir kişi bulamadık. Adam serbest piyasa alıyorsan al yoksa alan bulunur diyor yolluyor seni. Bizden adam olmaz arkadaş

yanıt33
yanıt4
Eren İsmail:

Evet bütün herşey ÖTV onuda indiremezler

yanıt7
yanıt2
Abuzer Gozaydin:

Sonuç bekleniyor....ne yapılacak kayıt dışı ekonomi diyorsunuz gerekli cezalar verlilecek mi piyasa düzelecek mi ekranlarda oluşturduğunuz olumlu hava bize yansırsa samimi olursunuz

71
3
yanıtYanıtla
mehmet can:

belki bilmiyorsunuz ama çok canlar yandı. O fırsatçılara öyle cezalar kesildi ki 100 bin kar edicem diye milyon cezalar kesildi. firmalarını kapatıp batanları duydum.

8
47
yanıtYanıtla
ismail bey :

Ankarada son 5 yılda galeri sayısı en az 3 e katlandı. Milletin yarısı al satçı olldu.. Sana kim dediyse ceza var, kandırmış..

yanıt8
yanıt0
Bekir Arıs:

Sonuç ne sonuç, koca bir hiç, sen önce milletin sırtına yüklediğin ötv'yi kaldır, ondan sonrada kanun çıkar değeri ne ise herkes değerinde satsın ama işinize gelmez çünkü fiyat ne kadar yüksekse o kadar vergi alıyorsunuz

44
4
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Eee sonra... Takıldı nolcak şimdi? Çok mu güzel şeyler oluyor sanki. Sonuç ne? Ben sana soruyorum. Sen bana sorma, ben sana soruyorum. Sonuç neee?... Allah'ım sen sabır ver bu memleketin insanına.

43
5
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben 68 yasindayim simdi almanyada yasasamda dededen istanbulda taksicilik yapan bir aileyiz o yüzden otomobil cambazlarinin arasinda büyüdüm eskiden degerinin iki misli fiyat ceken komisyoncularin dilinden düsmeyen bir laf vardi " her gün istanbula iki tren dolusu keriz geliyor bir taneside bize düser" derlerdi yani 50 yil öncede ayniydi

46
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

'Geç gelen adalet adalet değildir'. demişler. Yasal boşluktan dolayı 3 yıldır en az 5 milyon kişi al sattan kar etmiştir. Şimdi de eksik yasa çıkardılar.

40
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title