Haberler

Kar payı ortaklığı adı altında bir vurgun daha! Karı-koca 100 milyon dolarla buhar oldu

Güncelleme:

Ankara'da kar payı ortaklığı adı altında 50 bin kişiden yaklaşık 100 milyon dolar kripto para topladığı öne sürülen Gazi Can Ç. ile eşi Aslı Ç. ortadan kayboldu. Mağdurlar 5 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara merkezli faaliyet yürüten bir kripto para şirketi, iddiaya göre, Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kar payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto para topladı.

ÖDEMELERİNİ ALAMAYAN ÜYELER, ŞİRKET YÖNETİCİLERİYLE İRTİBATA GEÇTİ

Bir süre şirketten kar payı alan üyeler, daha sonra ödemelerini alamayınca şirket yöneticileriyle irtibata geçti. Şirketin sahibi Gazi Can Ç. ile eşi Aslı Ç., şikayette bulunacaklarını belirten mağdurlara tehditte bulunarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklarını söyledi.

Kar payı ortaklığı adı altında bir vurgun daha! Karı-koca 100 milyon dolarla buhar oldu

MAĞDURLARLA İLETİŞİMİ KESTİLER

Şirket sahibi çift ile şirket yöneticisi G.A., H.Ç. ve N.A. bir süre sonra mağdurlarla iletişimlerini kesti. Adana'dan Ankara'ya gelen 20 kişilik grup, 5 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kar payı ortaklığı adı altında bir vurgun daha! Karı-koca 100 milyon dolarla buhar oldu

Şikayet dilekçesinde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Tehdit', 'Güveni kötüye kullanma', 'Dolandırıcılık', 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Evrakta sahtecilik', 'Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' ile ilgili suçlamalar yer aldı. Mağdurlar, aile bireyleri olan şirket yetkililerinin, saadet zinciri mantığıyla kendilerini dolandırdığını belirtti.

"DEVLETİMİZ GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPACAKTIR"

Ankara Adliyesi önünde grup adına açıklama yapan avukat İbrahim Paşa Yeşiltaş şunları söyledi: "Sayın Başsavcılıkça gerekli araştırmanın yapılacağına ve şüpheliler hakkında gerekli tedbirlerin alınacağına inancımız tam. Şüpheliler 'kar payı ortaklığı' adı altında mağdurlardan kripto para üzerinden para almıştır. Ancak mağdurlar herhangi bir kazanç sağlamadığı gibi paralarını bu şahıslara kaptırmıştır. Devletimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır ve dolandırıcılara gerekli cezayı verecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kripto Para Ankara 3.Sayfa Teknoloji Finans Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (55)

Pole star:

Millette ne para var arkadaş dolandir dolandır bitmiyor:))

656
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ava giderken avlanmışlar kim kime oturduğu yerden bir tomar para veriyor o kadar kazanç ancak hazine garantili köprü otoyol hastahanelerde var onuda size yedirmezler herhalde

yanıt185
yanıt7
BUĞRA EMRECİKSİN:

Dolandırılanların da dolandırıcılıktan yargılanmaları gerekiyor çünkü dolandırılanların amacı kısa yoldan haksız kazanç elde etmek. Bedava peynir fare kapanında olur. ;)

yanıt34
yanıt3
Kutadgu Bilig:

sade vatandaş yanınada çay lazım olayı nasıl köprüye otoyola getirdin. geçme gitme otur evinde kardeşim sen hak etmiyorsun. sen bunlara gerçekten layık değilsin

yanıt3
yanıt11
Demir Acer :

Mağdurlar akedemik entel dantel kendini akıllı sanan koyunlar, acımıyorum

yanıt11
yanıt2
Arman Usa:

boyle cabuk zengin olma meraklisi olmasa , bu uc kagitcilar nerden ekmek yiyecekki?Bakin bakin 10 bin tl taksitle sifir arac kampanyasida var parasi kalan onada basvursun

254
6
yanıtYanıtla
Mert D:

İnekleri sağmaya devam ??

156
6
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Ünlü bir atasözü vardır. Çok söz yalansız çok mal haramsız olmaz, diye... Haydan gelen huya gitti diye düşünün. Çalışın çalışın...emek verin. Kay payı da aynen faiz gibi haramdır. Bunu söylemek için İslam alimi olmaya gerek yok... Söyleyen İslam alimi var ise bilsin ki emek verilmeden kazanılan çoğu şey haramdır.

146
15
yanıtYanıtla
Engin Küçükşengün:

Ahh aziz nesil ahh

124
21
yanıtYanıtla
Ünsal Erol:

Fareye demişler git orada peynir var onu ye fare bu kadar kolay yemek olmaz ya ora da kedi yata tuzak vardır hayla bunlara inanan insanlar var o kadar dolandırıcı yakalanıyor iki gün sonra derler devlet bize sahip çıksın oldu canım başka

128
3
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title